Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відійшов у вічність Віталій Павлович Замостьян

Дата публікації: 29.04.2011, 16:32

один із засновників відродженої Києво-Могилянської академії, перший декан Факультету природничих наук НаУКМА, відомий український вчений, доктор медичних наук, професор

Шановні друзі,

Києво-Могилянська Академія із сумом повідомляє, що   29 квітня 2011 р. на 79-му році пішов з життя відомий український вчений, засновник факультету природничих наук і кафедри екології НаУКМА, доктор медичних наук професор Віталій Павлович Замостьян.

 

1957 р. закінчив Київський медичний інститут ім. О.О. Богомольця, працював лікарем-педіатром в Донецьку. Згодом  вчився в аспірантурі з фізіології у професора В.В. Фролькіса в Інституті геронтології. Кандидатську дисертацію присвятив проблемі нестомлюваності м’язів, якій залишився вірний на довгі роки. Завідував лабораторією фізіології в Інституті медичних проблем фізичної культури. В 1978 р. захистив докторську дисертацію в Інституті фізіології АН України. Після Чорнобильської катастрофи працював у тільки-но створеному Центрі радіаційної медицини, де займався радіобіологічними дослідженнями. В 1992 р. був запрошений В.С. Брюховецьким у відновлену Києво-Могилянську Академію, де організував факультет природничих наук і в його складі кафедру екології, став першим деканом факультету

 

Впродовж всіх років роботи Віталія Павловича в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» він самовіддано працював над розбудовою цього славетного вишу та виховував талановиту молодь задля роботи во благо самостійної України. Він користувався величезним авторитетом і загальною любов’ю студентів і викладачів університету.

 

Для всіх нас, могилянців, він був правдивою душею, носієм і хранителем найкращих рис Могилянки.

 

Громада університету – адміністрація, професорсько-викладацький колектив, співробітники,  випускники і студенти,  висловлюють глибоке співчуття з приводу цієї тяжкої втрати своєму колезі Замостяну Павлу Віталійовичу, рідним та близьким.

 

Прощання з Віталієм Павловичем  Замостяном відбудеться у субботу,  30 квітня:

 

10:30-11:30 –     Пасхальний чин погребіння спочилого у Церкві св. Миколи Набережного УАПЦ (вул. Г.Сковороди,12/8).

11:30-12:00 –     громадська панахида у Культурно-мистецькому   центрі (вул.Іллінська,9).

13:00 –               Байкове кладовище, крематорій.

14:00 –               поминальний обід, їдальня НаУКМА (вул.Іллінська,9).

 

Світла і Вічна пам’ять

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна