Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Держзамовлення для НаУКМА

Дата публікації: 11.07.2011, 13:19

Стосовно останніх змін, які оприлюднило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Зміни до державного замовлення для НаУКМА на 2011 рік викликають подив своєю незбалансованістю.

Попри те, що загальні обсяги по університету були зменшені на 17 %, відповідні зменшення і збільшення по різних спеціальностях нічим не вмотивовані.

Наприклад, зменшення на бакалаврських програмах з права і філософії відбулися на 50 %, економічна теорія зменшена на 43 %, фінанси і кредит – на 40 %, програмна інженерія – на 20%. На Магістеріумі зовсім не одержали державного замовлення програми з журналістики і соціальної роботи. Хоч усі ці могилянські програми є унікальними, найкращими чи одними з найкращих в Україні.

Тому керівництво НаУКМА вестиме діалог з Міністертвом освіти і науки, молоді та спорту України, Асоціація випускників НаУКМА збирає кошти на стипендії для магістерської програми із соціальної роботи для того, щоб надати можливість хоча б частині абітурієнтів, які не можуть заплатити за контрактне навчання, продовжувати здобувати свою освіту.

Могилянська школа журналістики частково буде забезпечена стипендіями від спонсорів, частково також набиратиме студентів на контрактну форму навчання.

Інформацію про обсяги державного замовлення й ціни на контрактну форму навчання можна буде знайти на сайті НаУКМА в рубриці «Абітурієнту – 2011».

У той же час, згідно з рішенням Європейської комісії, у НаУКМА наступного навчального року буде створений Center of excellence з Європейських студій.

А Могилянська школа журналістики стала членом європейського проекту Expanding the Transitional Network of the European Journalism Observatory, в рамках якого наші науковці братимуть участь в спільних загальноєвропейських наукових дослідженнях медіа галузі, а українські публікації відповідно перекладатимуться на вісім європейських мов.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна