Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Роз'яснення МОНМС України стосовно державного замовлення для НаУКМА на 2011 р.

Дата публікації: 13.07.2011, 21:27

На сайті МОНМС з’явилося повідомлення, яке нібито мало роз’яснити причини вкрай незбалансованого розподілу держзамовлення для НаУКМА на 2011 рік

На сайті МОНМС з’явилося повідомлення, яке нібито мало роз’яснити причини вкрай незбалансованого розподілу держзамовлення для НаУКМА на 2011 рік - дивись тут.

Слід відзначити, що безграмотність цього тексту не лише сіє сумніви у тому, що він носить офіційний характер, але також викликає подив у погляді на окремі стилістичні конструкції.

Наприклад, у другому абзаці дорікання у незрозумілій "заангажованості" НаУКМА пов'язується з неналежним представленням освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста. Хоч присутність цього пострадянського анахронізму взагалі суперечить нормам Болонського процесу.

Згаданий документ також містить претензію до Могилянки стосовно 13-відсоткового відрахування студентів. Хоч елементарна вимогливість, одним з критеріїв якої є кількість відрахувань, зазвичай є показовою для всіх західних університетів і ніколи не вважається негативною характеристикою. Тут представлений приклад статистики відрахувань у британських університетах.

Про Могилянську школу журналістики, яка також згадується у "роз'ясненні" МОНМС, і дійсно не має бакалаврської програми, президент НаУКМА Сергій Квіт розповідає в інтерв'ю інформаційній агенції УНІАН. Тут же - інформація про Школу соціальної роботи ім. В. Полтавця.

На сьогоднішній день НаУКМА офіційно направив до Міністерства листи, які обґрунтовують високий рівень підготовки фахівців на всіх програмах, де відбулося сильне скорочення державного замовлення чи його повне скасування, з проханням переглянути це рішення. Випускники НаУКМА створили спеціальний Стипендіальний фонд.

Відео про скасування державного замовлення у Могилянській школі журналістики.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна