Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У Могилянці вчора відсвяткували 80-ліття Івана Дзюби

Дата публікації: 29.07.2011, 11:49

На святі, що пройшло під жартівливими «анти-ювілейними» гаслами, показували фільм «Нема зерна неправди за собою»,презентували «Обрії особистості. Книга на пошану Івана Дзюби» та слухали клавесинний концерт старовинної музики

28 липня 2011 року в Історико-музейному центрі НаУКМА друзі та шанувальники провели велике неформальне святкування 80-ліття Івана Михайловича Дзюби.

Києво-Могилянська академія та видавництво «Дух і Літера» презентували збірник «Обрії особистості. Книга на пошану Івана Дзюби». До цього видання увійшли статті та есеї відомих українських і зарубіжних авторів, присвячені українській культурі, історії та сучасній політиці. Книгу представили почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький разом з упорядниками – професоркою Олександрою Гнатюк і директором видавництва «Дух і літера» Леонідом Фінбергом.

Окрасою святкування стали демонстрація фрагментів документального фільму про Івана Дзюбу «Нема зерна неправди за собою» (1993) та клавесинний концерт із спеціальною «танцювальною» програмою старовинної музики у виконанні професорки Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Світлани Шабалтіної.

Ювіляр у своєму виступі зокрема висловив ряд пропозицій стосовно покращення принципів «анти-ювілейного» відзначення, коли йому виповниться дев’яносто.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна