Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Якість знань випускників українських вишів та потреби ринку праці

Дата публікації: 05.09.2011, 18:02

На думку експертів та представників бізнесу, «шлях, яким міністерство [освіти, науки, молоді та спорту] намагається привести освіту до відповідності запитам працедавців, хибний через застарілу методику планування держзамовлення на спеціалістів», пише Kyiv

«Кількість та якість знань українських випускників вузів не відповідають ринку праці», - повідомляє КиївПост. Як спосіб вирішення цієї ситуації міністром освіти та науки України Дмитром Табачником запропонував програму скорочення держзамовлення на ряд спеціальностей. Проте, на на думку експертів, такий підхід не слугує вирішенню проблем із якістю освіти випускників, які виходять на ринок праці.


Окрім того, залишається під питанням обгрунтованість скорочень держзамовлення в окремих університетах. Так, Президент НаУКМА Сергій Квіт зазначає, що скасування держзамовлення на магістерську програму із журналістики в Могилянці  запитам ринку не відповідає: «Сто відсотків наших випускників журналістики працевлаштовані. Розподіл держзамовлення насправді відбувається за суб'єктивним бажанням керівної особи [міністерства освіти]».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна