Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Публічна лекція доктора Стівена Сміта "Сила слів: свідчення про часи ідеологій насильства"

Дата публікації: 08.09.2011, 08:28

Для студентів НАУКМА та всіх бажаючих виконавчий директор Інституту Фонду Шоа доктор Сміт продемонструє архів Інституту візуальної історії, зібраний відомим кінорежисером Стівеном Спілбергом

8 вересня о 17.00

у приміщенні Міждисциплінарної програми з юдаїки, за адресою Волоська 8/5, 5 корпус НАУКМА (у дворі праворуч, пластиковий вхід у підвал)

Др. Сміт є виконавчим директором Інституту візуальної історії та освіти Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії. Стівен Сміт заснував UK Holocaust Centre у Ноттінгемширі, та був співзасновником Aegis Trust для запобігання злочинів проти людства та геноцидів, керував проектом створення меморіального центру Кігалі для жертв геноциду в Руанді.

Сфера наукових інтересів теолога за освітою – вплив Голокосту на релігійну та філософську думку та практику. У дисертації на тему «Траєкторія пам’яті» Сміт досліджував як наративи тих, хто пережив Голокост, сформували способи розуміння наслідків цієї трагедій.

Др. Сміт виступає перед університетськими аудиторіями на теми історії та колективної відповіді Голокосту, геноциду та злочинам проти людства. Серед його публікацій: «Конструювання пам’яті: створення першого центру вивчення історії Голокосту у Великобританії», «Забуті місця: Голокост та сліди руйнування», «Голокост і християнський світ».

Лекція відбудеться англійською мовою з перекладом українською.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна