Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Підсумки вступної кампанії 2011 року: думка експертів

Дата публікації: 09.09.2011, 13:02

Висновки фахових експертів та представників громадських організацій оприлюднив тижневик ДЗЕРКАЛО ТИЖНЯ у статті «Вступна кампанія-2011: у ручному режимі»

На одностайну думку експертів, серед яких є і викладачка НаУКМА, керівник проекту «Правова підтримка забезпечення рівного доступу осіб до якісної вищої освіти в Україні» Інна Совсун, цьогорічна вступна кампанія була однією із найскладніших за останні роки. Серед причин називають наступні:

непрозорість, закритість та непередбачуваністю розподілу державного замовлення серед ВНЗ;

невчасне оприлюднення обсягів держзамовлення;

недосконалість широко розрекламованої МОНМС системи "Електронний вступ".

Остаточно розмито роль зовнішнього незалежного оцінювання як єдиної для всіх процедури конкурсного відбору до університетів.

Ігор Лікарчук, директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти:

— Вступна кампанія-2011 повністю дезавуювала конституційний принцип рівного доступу до вищої освіти. Завдяки псевдореформам, започаткованим у 2010 році, нинішнього року українські абітурієнти, як ніколи раніше, були поставлені абсолютно в нерівні умови.

Повністю статтю можна прочитати тут.

Нагадаємо, що 26 серпня НаУКМА звернувся до суду з позовом проти МОНМС. Причиною позову став несправедливий розподіл місць державного замовлення на 2011/2012 н.р., що, на думку Могилянки, має дискримінаційний характер та наносить шкоду інтересам держави.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна