Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянські студенти наввипередки зі світовими лідерами

Дата публікації: 11.09.2011, 20:26

20-річний студент Києво-Могилянської Академії Микола Котюк та його компанія «М-Платформа» поступово виходять на світовий ринок комп’ютерних технологій

Компанія «М-Платформа», засновники якої - Микола Котюк, Ігор Решетнев та випускниця Могилянки Христина Потапчук - займаються розробками операційних систем та мобільних програм, останніми роками набирає обертів не тільки на українському, але й на міжнародному ринку. Наразі в компанії працює більше 30 людей, серед яких половина - студенти НаУКМА.

«Я очікую, що ми зростемо до розмірів Sun Microsystems вже через 5-7 років. Як і вони, будемо виробляти і програмне, і апаратне забезпечення», - повідомляє голова «М-Платформи» Микола Котюк, розробник операційної системи для мобільних пристроїв M-Smart. За словами Бориса Малиновського, члена-кореспондента НАН України, М. Котюк «прекрасно володіє матеріалом, досконально знає програмування і мікроелектроніку та слідкує за новітніми світовими розробками».

 На думку експертів, ідеї компанії є дійсно своєрідними і важливими, що забезпечить її стабільну позицію серед інших виробників.

«Якщо за півроку-рік компанія укладе 15-20 міліонних контрактів, її можна буде вважати українським проривом» - запевнює викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Михайло Винницький, додаючи, що дві подібні угоди вже знаходяться на етапі підписання.  «Вже 10 років я повторюю студентам, що десь в Україні росте свій Білл Гейтс, свій Стів Джобс і свій Марк Цукерберг , - говорить Винницький, - цілком можливо, що одного з них ми вже знайшли».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна