Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Художній еко-проект TAMAGOТCHI

Дата публікації: 03.10.2011, 10:34

TAMAGOТCHI – проект, який піднімає питання про можливе майбутнє природи у світі, де медійний простір стає єдиним виміром існування, підміняючи собою живе природне середовище. Виставка у межах проекту працюватиме до 14 жовтня

TAMAGOТCHI – проект за участі різних художників, яких пов'язує небайдужість до питання про можливе майбутнє природи у світі, де медійний простір стає єдиним виміром існування, підміняючи собою живе природне середовище. 

Сучасні технічні можливості дозволяють людині обирати інформацію, яку вона споживає, фільтрувати неприємні повідомлення, уникати зайвого стресу. Зрештою, інформація про навколишній світ дуже легко перетворюється на релаксант, а героями "снодійних" сюжетів, що розважають людину, часто стають тварини, які знаходяться у найбільш загрозливому стані. На моніторах в метро, аби відволіктися від побутових проблем, ми дивимося на тварин, що знаходяться на межі вимирання.
Цифровий простір, який для сучасного жителя мегаполісу часто є чи не єдиним джерелом знань про дику природу, не має відношення ні до реального часу, ані до реального простору. Навіть якщо всі живі істоти зникнуть з нашоі планети, вони все одно залишаться в тенетах Інтернету та на екранах телевізорів. Медійний простір стає своєрідним заповідником, що забезпечує «загробне» життя флори та фауни.

Проект TAMAGOТCHI аналізує медійний простір як засіб свідомої або несвідомої маніпуляції інформацією про світ живої природи та звертає увагу на загрози, що з віртуального статусу вже завтра можуть перейти до реального.

Учасники: Федір Балашов, Ярослав Коломійчук, Максим Німенко, Лариса Поліщук, Денис Саліванов, Давид Чічкан, Аліна Якубенко, група ubik.

Виставка працюватиме до 14 жовтня що будня з 10:00 до 18:00 за адресою: Центр візуальної культури, вул. Сковороди, 2, перший поверх Староакадемічного корпусу НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна