Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Міжнародна конференція «Шляхи свободи»

Дата публікації: 03.10.2011, 10:41

Міжнародна конференція «Шляхи свободи: двадцятиріччя незалежності України: досягнення та виклики», присвячена 20–ій річниці незалежності України та 20-й річниці відродження Києво-Могилянської Академії

Міжнародна конференція «Шляхи свободи: У двадцятиріччя незалежності України: досягнення та виклики», присвячена 20–ій річниці незалежності України та 20-й річниці відродження Києво-Могилянської Академії, відбудеться 7-8 жовтня у м. Києві на базі НаУКМА.

Конференція має на меті привернути увагу академічної громади, експертів, політиків, журналістів в Україні та світі до змісту необхідних реформ у вищій освіті. Вона просуватиме ідею університетської автономії, гуртуватиме всі зазначені середовища з метою фактичного реформування і створення конкурентоздатних українських університетів. Ми сподіваємося, що Конференція сприятиме піднесенню якості вищої освіти в Україні, розвитку наукових досліджень і подоланню корупції, допоможе переконати урядовців та народних депутатів України в необхідності запровадження університетської автономії, вплине на розуміння перебігу освітніх реформ з боку широкої громадськості. Оскільки на пострадянському просторі, за винятком Балтійських країн і Грузії, ніяких суттєвих реформ у вищій освіті не проводилося, Конференція «Шляхи свободи» матиме відчутне міжнародне значення.

У роботі Конференції зокрема візьмуть участь керівники й представники північноамериканських і європейських університетів, державні та громадські діячі, всі міністри освіти Незалежної України, представники Адміністрації президента, Ради національної безпеки та оборони, народні депутати України, журналісти та науковці. Вже надійшли офіційні підтвердження щодо участі у Конференції від п’яти депутатів Європейського Парламенту, а також від Universite Paris-Dauphine (Франція), Ecole Normale Superieure (Франція), Ilia State University (Грузія), University of Carleton (Канада), University of Western Ontario (Канада), Warsaw University (Польща), Jagiellonian University in Krakow (Польща), Princeton University (США), Sapienza University of Rome (Італія), Friedrich-Schiller-Universitat Jena (Німеччина), Universitat Autonoma de Barcelona (Іспанія).

З українського боку будуть присутні керівники Київського національного економічного університету, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, Українського католицького університету, Львівського національного університету ім. І. Франка, Національного університету «Острозька академія», Університету економіки і права «Крок», Київського національного економічного університету, Чорноморського університету ім. П. Могили та ін.

У програмі конференції:

круглі столи - «Головні досягнення та виклики для закордонної політики Європейського Союзу та України у 2010 – 2012 рр.»,

«Університет як простір автономії та фактор розвитку громадянського суспільства: реалії сьогодення та основні виклики»,

панельні засідання -«Свобода досліджень. Від інакодумців до публічних інтелектуалів»,

«Свобода слова: зв'язок між академічним дискурсом та публічною сферою».

Завершиться конференція Засіданням Членів Міжнародного Клубу Друзів Києво-Могилянської Академії та концертом із творів Валентин Сильвестрова, видатного українського піаніста і композитора, що виступить з камерним хором "Київ"(запрошення - у додатку).

Місце проведення конференції – Культурно-мистецький центр, Галерея мистецтв ім. О. Замостян, вул. Іллінська, 9.

Детальна інформація з повною програмою - на сторінці http://acad.ukma.kiev.ua/index.php/conf/roads-to-freedom

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна