Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Новий іноваційний навчальний проект «Цифрові медіа»

Дата публікації: 05.10.2011, 14:28

Національний університет «Києво-Могилянська академія» та благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» відкрили новий іноваціний навчальний проект – «Цифрові медіа в університетах»

Національний університет «Києво-Могилянська академія» та благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» відкрили новий навчальний проект – «Цифрові медіа в університетах». Про це було повідомлено вчора, 5 жовтня, на церемонії відкриття та підписанні меморандуму про співпрацю між БФ «Розвиток України», НаУКМА та університетами-учасниками.

Протягом року у рамках проекту 10 викладачів з 5 вишів України, відібраних спеціальною комісією, навчатимуться викладанню «Цифрових медіа», а вже з 2012/2013 навчального року цей курс буде внесений до навчального плану університетів Києва, Львова, Запоріжжя, Сімферополя і Черкас.

Метою проекту є запровадження в українських вишах світових стандартів підготовки майбутніх журналістів, аби українські студенти-журналісти могли у вітчизняних вишах отримувати ті ж знання, як і студенти країн Заходу.

За словами президента НаУКМА Сергія Квіта, подібних навчальних проектів немає у Європі.

«Цей проект в Україні, що започаткований Школою журналістики Києво-Могилянської академії і фондом Ахметова, є унікальним для Європи. Він є вже третім проектом фонду Ріната Ахметова у сфері журналістики. Впевнений, що він буде такий же успішний», - зазначив Сергій Квіт.

Директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко наголосив, що новий освітній проект – «екстраординарна подія для майбутнього журналістського світу України та журналістики».

«Це безпрецендентний проект у сфері міжуніверситетської співпраці, і дуже складно згадати інші проекти, де було б задіяно більше університетів, які б об’єдналися для вирішення проблеми викладання. Цього року наша школа святкує 10 років з дня заснування. З них п’ять років ми пройшли з нашим партнером - фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Ми дякуємо нашому партнеру за те, що 5 років тому вони прийшли з ідеєю того, що журналістику в Україні можна і потрібно змінити. Ідея, з якою вони вийшли на ринок журналістської освіти, була почати працювати з цифровими медіа, Інтернетом, з технологіями», - сказав пан Федченко.

У свою чергу, директор фонду «Розвиток України» Анатолій Заболотний подякував Києво-Могилянській академії «за готовність працювати на розвиток країни, на ріст професіоналізму у сфері журналістики. Ми намагаємося зрозуміти, що відбувається у сфері журналістики, і наблизити майбутнє в українській журналістиці вже зараз. Якщо ми хочемо системно впливати на ситуацію, потрібно працювати з вишами. Це дасть прискорений розвиток, тривалий результат для країни в цілому», - підкреслив А.Заболотний.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна