Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Електронний часопис «Європейський світ»

Дата публікації: 05.10.2011, 16:22

Представляємо вашій увазі вересневе число e-часопису «Європейський світ», підготовленого колективом Центру польських та європейських студій Києво-Могилянської Академії

Представляємо вашій увазі вересневе число e-часопису «Європейський світ», підготовленого колективом Центру польських та європейських студій Києво-Могилянської Академії.

У ньому ви можете ознайомитися із текстом лекції Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні д-ра Генрика Литвина про минуле польсько-українських стосунків і дискусією, яка відбулася після лекції. Вашій увазі також пропонується текст дискусії, яка відбулася під час презентації збірки есеїв Чеслава Мілоша «Велике князівство літератури». Своєрідним підсумком тут постають рефлексії про переклад Мілоша Олени Коваленко. 

Окремий розділ часопису присвячено огляду дискусій про Європу, її культуру та майбутнє її університетів, що ведуться на сторінках таких часописів, як «Eurozine», «Res Publica Nowa», «Nowa Europa Wschodnia», «Новая Эуропа», «Неприкосновенный запас». Розділ завершується есеєм нашої випускниці Лілії Ревак, у якому авторка через власний досвід звертає нашу увагу на постійно присутній в європейській культурі дискурс іншування.

Магістрант могилянської програми з журналістики Євген Савватєєв підсумував вересневі здобутки «освітньої сфери» в Україні, а інші наші випускники (Єгор Стадний, Павло Бахмут, Євгенія Сакал, Юлія Кононенко, Володимир Гушулей, Оля Гнидюк, Іван Гаврилюк, Ігор Басанський) поділилися своїми роздумами щодо навчання в інших університетах світу. З їхніх оглядів можна довідатися про особливості системи освіти та особливості кожного окремо взятого університету в Угорщині, Польщі, Бельгії, Швеції, Великій Британії, Канаді та США. 

Даний випуск часопису просякнутий атмосферою Варшави, охопленої калейдоскопом культурних подій. Ми вирішили увиразнити цю атмосферу також в Україні, умістивши наприкінці текстів афішу тих подій жовтня, які підготував для нас Польський Інститут у Києві. 

Видання буде розміщено на сторінці Центру: http://cpes.com.ua/  

Щиро ваші,

Ірина Ковальчук, Олена Коваленко, Аня Крикун, Олена Бетлій

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна