Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відкриття виставки стріт-арту

Дата публікації: 24.10.2011, 11:23

24 жовтня в Центрі візуальної культури НаУКМА відбудеться відкриття виставки чотирьох українських художників стріт-арту під назвою «Objets vus»

Запрошуємо на відкриття виставки чотирьох українських художників стріт-арту під назвою «Objets vus», що відбудеться в понеділок, 24 жовтня о 17.00 в Центрі візуальної культури НаУКМА.

«Objets vus» - це фотографічна спроба виокремити естетичні об’єкти зі звичного простору, що на перший погляд видається просто тлом нашого повсякдення. 

У виставці взяли участь стріт-артисти Вова Воротньов (Київ), Юра Каневський (Київ), Ігор Окунєв (Ялта) і Степан Ганджа (Терпнопіль).

«Objets vus», за словами Вови Воротньова, являють собою «натраплені» об’єкти, здатні «викликати подив природі речей, пластичній взаємодії складових та виявляти семантичні асоціації навколо культурного простору в його стихійному вимірі». Винайдений через зрощування двох понять - «object trouvé» (фр. «знайдений об’єкт») і «déjà vu» - «objets vus» вказує  на те, що тільки з певної перспективи,  для певного погляду той чи інший фрагмент вуличного простору може раптом оформитися в «сюжет», власне естетичний «об’єкт» - підставу для «подиву чи рефлексії». Саме тому «Objets vus» як колекція побачених художниками-графітчиками «об’єктів» - це так само можливість дослідження тих естетичних критеріїв та культурних кодів, що зумовлюють їхній спосіб бачення дійсності.

Виставка проходить в рамках проекту Центру візуальної культури НаУКМА Unrendered Spaces (англ. «Необроблені простори»), що пропонує серію експозицій, присвячених стратегіям сприйняття міського та позаміського середовища, можливостям його вивчення засобами мистецтва. Зосереджуючись на точках перцептивної суперечності, багатозначності у трактуванні життєвого простору, проект має на меті розіграти політичні, суспільні, естетичні зони напруги в його означенні.

Кураторки: Оксана Брюховецька, Леся Кульчинська (Київ)

Виставка працюватиме до 1 листопада щобудня з 10:00 до 18:00.

Центр візуальної культури НаУКМА,
вул. Сковороди, 2, перший поверх Староакадемічного корпусу.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна