Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Марта Фаріон: «Намагання уряду України взяти освіту під свій контроль насторожує Захід»

Дата публікації: 08.11.2011, 15:28

Редакція «Голосу Америки» у Вашингтоні оприлюднила інтерв’ю з президентом Києво-Могилянської фундації Америки Мартою Фаріон

Редакція «Голосу Америки» у Вашингтоні оприлюднила інтерв’ю з президентом Києво-Могилянської фундації Америки Мартою Фаріон.

Читайте про академічну свободу та реформування університетів, політичну ситуацію в Україні та загрозу тоталітаризму, успішні наукові та освітні проекти, які здійснює Могилянка, нашу Наукову бібліотеку та її найбільший наразі проект «Електронна бібліотека України».

«…Два заклади – НаУКМА та УКУ – єдині в Україні, де ректори і адміністрація мали мужність і цивільну відвагу відстояти свої принципи і інтереси своїх університетів, свою свободу і автономію. Це не означає, що інші ректори підтримують інші принципи. З моїх розмов із ректорами різних ВНЗ у різних регіонах України, стало зрозуміло, що вони бояться, що їм ще більше обмежать фінансування, чи звільнять з роботи. Тому що в Україні дивна система, де міністр має право звільнити ректорів в університетах і призначити на їх місце інших. Це справді втручання політики в освіту. І така практика нечувана на Заході. Те, що держава намагається взяти науку під свій контроль у західному світі виглядає дуже дико і спричиняє побоювання, що Україна вертається до тоталітарності», - зазначила Марта Фаріон.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна