Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Експерти журналу Clean Tech визнали ГО «УЕК «Зелена Хвиля» однією з найкращих громадських екологічни

Дата публікації: 15.11.2011, 13:59

Відповідна стаття «Двигатели зеленых идей» з рейтингом вийшла у номері журналу №7(2) 2011

На прохання журналу незалежні фахівці обрали 22 організації, варті уваги, серед більше 500 зареєстрованих українських екологічних НГО. Оцінювали організації експерт з екологічної економіки Олена Маслюківська, Голова Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, керівник Представництва Фонда імені Гайнріха Бьоля в Україні Кіріл Савін та інші знавці галузі.

Критеріями оцінки були «Конструктивізм та адекватність», «Захист інтересів суспільства», «Проведення заходів, направлених на формування екологічної свідомості», «Співробітництво з іншими організаціями», «Законотворча діяльність», «Формування інформаційної політики», «Ефективне використання донорських коштів», «Сприйняття організації громадськістю». За кожною категорією організація могла отримати від 0 до 10 балів. Переможцем рейтингу з результатом 61,8 бали став Національний екологічний центр України – організація, що існує з 1991 року та має численні представництва в регіонах країни. Друге місце отримав Екоклуб «Зелена Хвиля», якому журі поставило оцінку 54,9.

«Для нас велика честь бути визнаними однією з кращих екологічних НГО України наряду з НЕЦУ. – Каже Голова «Зеленої Хвилі», викладачка курсу «Охорона біорізноманіття» Олена Тарасова. – Це підтвердження того, що наша робота з охорони природи – важлива і ефективна. Ми також розуміємо: друге місце означає, що нам є що покращувати в своїй діяльності і є на кого рівнятись. Члени Екоклубу активно працюють для розвитку і вдосконалення організації».

Громадська організація «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» зародилася у 2006 році як ініціатива студентів і випускників кафедри екології Національного університету Києво-Могилянська академія. Місія «Зеленої Хвилі»: «Розвиваймося, зберігаючи природу». У 2009 організація була офіційно зареєстрована і отримала статус неприбутковості. За цей короткий час організація досягла істотних успіхів у неформальній екологічній освіті, поширенні дбайливого ставлення до природи та екологічного стилю життя. Серед здобутків «Зеленої Хвилі» - облаштування демонстраційної аудиторії-Зеленого Офісу в НаУКМА, щорічне масове святкування Дня Землі, розвиток всеукраїнської мережі кліматичного руху. Багато хто також знає Екоклуб через відвідування Зеленого Кінотеатру та майстер-класів Re-Art. Основними напрямками роботи організації є охорона біорізноманіття, протидія змінам клімату та поширення принципів екологічної відповідальності бізнесу. Багато уваги приділяється вихованню майбутніх екологічних лідерів. Екоклуб також є стартовим майданчиком для першого професійного досвіду багатьох студентів кафедри екології НаУКМА та інших ентузіастів.

Дізнатись більше про Екоклуб «Зелена Хвиля» можна на його сторінці. Завітайте на також сторінки його проектів - КліматІнфо та Заповідна Україна.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна