Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

18 листопада ФЕН проводить ювілейний, 10-й, День факультету

Дата публікації: 15.11.2011, 14:36

Напередодні свята Наталя Юріївна Іванова, декан Факультету економічних наук, кандидат економічних наук, професор, відповіла на декілька питань

- Ваші випускники активно допомагають своєму факультету та Могилянці загалом.

- Це не лише фахова чи матеріальна, але і моральна допомога, причому для нас рівною мірою важливі і корисні всі форми взаємодії. Скажімо, я з ними раджуся, як бути, коли виникають різні критичні ситуації на факультеті. Коли виникають проблеми з порозумінням, якісь неетичні ситуації, не гідні Могилянки – тут думка і порада випускників для мене дуже важливі.

- Чим займається Клуб випускників ФЕН?

- Оскільки я безпосередньо займалася його створенням, то ще на «підготовчому» етапі я з ініціативною групою випускників-фенівців узгоджувала, які завдання потрібно і можна вирішувати за допомогою Клубу.

Перше завдання, яке стояло перед нами – це створення партнерської мережі, щоб студенти та випускники знали, де працюють "свої"-могилянці, до кого звертатися за допомогою з питань працевлаштування, кар’єрного зростання. Тепер, коли наші студенти йдуть в якусь компанію, то знають, що там вже є наші випускники, які можуть надати фахову пораду та підтримку.

Друге завдання полягає в тому, щоб дати можливість студентам поспілкуватися з успішними практиками, дати їм практичний досвід у фаховій сфері, краще підготуватися до вимог ринку праці. Для цього ми обрали формат майстер-класу. У нас дійсно є дуже успішні випускники, які створили власний бізнес чи стали досить успішними, працюючи топ-менеджерами, і я запрошую до проведення майстер-класів і тих, і тих.

Ми вже три роки поспіль реалізуємо цей проект. Цьогоріч протягом листопада на факультеті пройдуть загалом п’ять зустрічей з випускниками. У нас уже виступали Роман Казанко, Олексій Павленко, який був визнаний найкращим грантодавцем Могилянки у 2008 році. 18 листопада свій майстер-клас проведе Вероніка Растворцева. Кожного року ми запрошуємо по 4-5 наших випускників, і досвід показує, що цього достатньо.

Третє завдання полягає в тому, що випускники допомагають нашим студентам у працевлаштуванні та проходженні виробничої практики. Практика у нас дуже коротка, лише 2 тижні, і якщо якісь компанії погоджуються взяти студентів, то все одно не надають їм потрібної інформації, навичок та досвіду(це зазвичай практика у форматі«принеси-віднеси» або «переклади папери»). Наші випускники підходять до стажування студентів-могилянців набагато відповідальніше.

Останній пункт – це фінансова підтримка факультету. Випускники заснували грант «Найкращому методисту факультету» і будуть уже вчетверте вручати цей грант на Дні факультету (ювілейний 10-й День факультету економічних наук заплановано на 18 листопада). Вони допомагають нашим студентам брати участь в престижних міжнародних наукових конференціях (на жаль, Могилянка не може проплати свою участь у таких заходах у повному обсязі).

Дуже важливим є питання залучення до навчального процесу висококваліфікованих викладачів і фахівців-практиків. І тут знов випускники факультету прийшли на допомогу. Наскільки я знаю, то першу в історії відродженої Могилянки професорську стипендію (номінація «Найулюбленіший викладач») у 2005 році заснував Дмитро Тарабакін. А Олексій Павленко вже три роки надає 2 професорських гранти. Крім того, він заснував і 2 гранти для найкращих студентів факультету. В проекті Клубу випускників є заснування ще двох професорських стипендій. Думаю, що це непоганий початок. Ідей та проектів на майбутнє у нас багато, тож будемо разом працювати над їх втіленням!

Інтерв`ю підготовлено студентками-стажистками прес-центру НаУКМА А. Дзюбан та А. Коцюбинською.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна