Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Карикатуристи України і Швеції продемонструють у Могилянці своє ставлення до кліматичних змін

Дата публікації: 07.12.2011, 13:31

Пересувну виставку з творів п`яти шведських та трьох українських карикатуристів «Плюс 1°С» покажуть у Центрі візуальної культури НаУКМА

Посольство Швеції в Україні

Шведський Інститут

Фундація Центр сучасного мистецтва

Центр візуальної культури НаУКМА

запрошують відвідати пересувну виставку

ПЛЮС 1°С. КЛІМАТИЧНІ ЗМІНИ МОВОЮ КАРИКАТУРИСТІВ УКРАЇНИ І ШВЕЦІЇ

Микола Капуста, Сергій Рябоконь, Олександр Костенко, Лове Антелл, Магнус Бард, Рібер Ганссон, Гелена Ліндгольм, Карін Сунвіссон

7 грудня, середа, 18:00 – відкриття виставки

Центр візуальної культури НаУКМА

Адреса: вул. Сковороди, 2, перший поверх Староакадемічного корпусу

«Плюс 1°С» – міжнародний проект Шведського інституту, покликаний привернути увагу до проблеми кліматичних змін на планеті, продовжує свій тур Україною. Після Дніпропетровська і Донецька виставка відкривається в Києві.

Перша, виставкова частина проекту основана на творах 5 шведських і 3 спеціально запрошених українських карикатуристів. Загалом на виставці буде презентовано 24 роботи, що ілюструють ставлення художників до проблеми погіршення екологічної ситуації на Землі.

Ініційована Шведським інститутом після Копенгагенської конференції щодо змін клімату (грудень 2009), виставка “Facing the Climate”(оригінальна назва мандрівного проекту) стала виразником активної позиції Швеції з питань зміни клімату та довкілля. Тоді 25 скандинавських карикатуристів представили свої влучні та тривожні рефлексії на цю тему. Тепер, подорожуючи світом, вона доповнюється роботами карикатуристів відповідної країни, щоразу отримуючи широкий резонанс серед глядачів. Починаючи з вересня 2010 року виставка побувала на Балканах, в Ісландії, Малайзії, Сирії, Латвії, Росії, а кількість її відвідувачів сягнула понад 40 тисяч.

Іншою складовою проекту є його освітня частина, що познайомить слухача з карикатурою як мистецтвом виразного метафоричного жесту, ідеального медіа для реагування на такі нагальні питання сучасності, якими є проблеми кліматичних змін.

Організаторами українського проекту виступили Шведський інститут, Посольство Швеції в Україні та Фундація Центр Сучасного Мистецтва у партнерстві з Дніпропетровським художнім музеєм, Донецьким будинком працівників культури, Національним університетом “Києво-Могилянська академія”, Центром візуальної культури НаУКМА, Науковою бібліотекою НаУКМА.

Час роботи виставки:

8 – 24 грудня 2011, понеділок – субота: 10.00 – 18.00

РЕЄСТРАЦІЯ є обов'язковою. Зареєструйтесь за мейлом Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або телефоном 044 501 94 61 у координатора проектів Людмили Скринникової.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна