Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Презентація збірника Української орієнталістики – юдаїки і лекція д-ра Алєка Д. Епштейна

Дата публікації: 16.01.2012, 08:45

Їх проводять Центр орієнталістики імені Омеляна Пріцака і Центр візуальної культури Могилянки

Центр орієнталістики імені Омеляна Пріцака і Центр візуальної культури запрошують відвідати презентацію першого міжнародного збірника з академічної юдаїки, підготовленого в Україні, а також публічну лекцію знаного політолога і соціолога, автора півтора десятка книг з історії та політики Держави Ізраїль д-ра Алєка Д. Епштейна (Відкритий університет Ізраїлю).

Тема лекції - «Між мілітаристським фемінізмом і парадами гордості: ґендерна самореалізація та суспільно-політичний плюралізм – ізраїльський досвід».

Фемінізм традиційно сприймається як антонім мілітаризму, а проведення парадів гордості як щось немислиме поблизу релігійних святинь, особливо в країнах, де релігія не відокремлена від держави. Однак ізраїльський досвід – і в цьому його унікальність – свідчить про протилежне: жінки роблять успішну політичну кар’єру, хизуючись своїм досвідом в армії і спецслужбах, а ґей-паради відбувалися на відстані сотень метрів від Старого міста Єрусалима – святого місця для трьох монотеїстичних релігій. Розгляду цього унікального досвіду ролі ґендерних факторів у суспільно-політичному житті (на прикладі Ізраїлю в порівняльній перспективі) і буде присвячена лекція д-ра Алєка Д. Епштейна.

Доктор Алек Д. Епштейн працює на кафедрі соціології, політології і комунікації Відкритого університету Ізраїлю, з 2009 р. – на російсько-британській аспірантській програмі кафедри соціології та політології Московської вищої школи соціальних та економічних наук. Д-р Епштейн є визнаним експертом з історії та політики Ізраїлю та історії арабо-ізраїльського конфлікту. В Україні було видано його книги «Війни та дипломатія. Арабо-ізраїльський конфлікт у ХХ столітті» (2003), "Відродження єврейської державності та невирішене "єврейське питання" (2011).

Заходи відбудуться 19 січня (четвер) у галерейно-дискусійному приміщенні Староакадемічного корпусу НаУКМА (вул. Сковороди 2). Початок о 15:00.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна