Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Презентація книги «Вілен Горський: дотики, смисли, споглядання»

Дата публікації: 20.01.2012, 14:11

Кафедра філософії та релігієзнавства НаУКМА запрошує на презентацію збірника

24 січня 2012 року, вівторок, 15.00-16.30

Конґреґаційна зала Староакадемічного корпусу НаУКМА (вул. Сковороди, 2)

Кафедра філософії та релігієзнавства запрошує на презентацію збірника

«Вілен Горський: дотики, смисли, споглядання»(за ред. М. Л. Ткачук; упор. М. Л. Ткачук, Л. Д. Архипова. – К. : Аграр Медіа Груп, 2011. – 387 с.)

Він присвячений 80-річчю з дня народження Вілена Сергійовича Горського (1931–2007) – видатного українського філософа та історика філософії, доктора філософських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, засновника кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА.

Ця книга є першою цілісною спробою осмислення наукового доробку і здобутків В. Горського як організатора філософської науки та освіти. Вміщені у збірнику наукові статті, інтерв’ю, спогади, біографічні та бібліографічні відомості репрезентують його образ як талановитого вченого, майстерного педагога, непересічної особистості, котра залишила яскравий слід в українській філософії та культурі.

Опубліковані матеріали покликані пробудити дослідницький інтерес до творчості вченого.

У збірнику поєднані академічна та особистісна перспективи: дослідження історико-філософської концепції В. Горського і повний бібліографічний покажчик, що вперше охоплює весь творчий доробок (1964-2007), висвітлюють його роль в організації філософської науки та консолідації філософської спільноти на українських теренах, а спогади та унікальні інтерв’ю дарують можливість відчути «дотик» видатної і дивовижної людини.

До участі запрошені колеги та учні Вілена Горського, представники українських університетів, співробітники Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, широке коло філософської спільноти, студенти, викладачі й співробітники НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна