Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У Могилянці пройде вебінар «Адвокаційні програми відкритого доступу. Роль студентських організацій»

Дата публікації: 25.01.2012, 12:57

Наукова бібліотека НаУКМА запрошує студентів та молодих дослідників до обговорення важливої теми

Наукова бібліотека Національного університету «Києво-Могилянська академія» має честь запросити до обговорення важливої теми – нової моделі наукової комунікації, відомої в світі як Відкритий Доступ, або ж Будапештська ініціатива Відкритого Доступу.

За цією моделлю вже понад 25 мільйонів наукових статей та інших наукових та освітніх матеріалів в світі доступні вільно, безкоштовно й безперешкодно для всіх, хто потребує такої інформації, через відкриті електронні архіви (репозитарії) та журнали відкритого доступу.

Поза тим, переважна кількість наукової інформації все ще належить комерційним видавництвам чи провайдерам, і є фактично недоступною, особливо в Україні, зважаючи на обмеженість фінансових ресурсів для передплати таких ресурсів.

Дослідники, бібліотекарі, громадські діячі з цілого світу підтримують рух Відкритого Доступу. Ми закликаємо і вас, шановні студенти, до активнішої участі в цьому русі. Дізнатися більше саме про можливості студентського руху на підтримку відкритого доступу до наукової інформації, поспілкуватися на цю тему Ви зможете, «завітавши» на вебінар «Адвокаційні програми відкритого доступу. Роль студентських організацій».

Він відбувається в рамках 15-го Щорічного науково-практичного семінару «Інформаційні ресурси для науки та освіти», НаУКМА, 31 січня 2012 р., 17-00 – 18-00.

Презентор: Нік Шокі, Директор Коаліції Право на Дослідження (Right to Research Coalition) і Директор зі студентської адвокасі, Коаліція з наукових публікацій та академічних ресурсів (SPARC).

Виступ йтиме англійською мовою.

Зареєструватись на вебінар можна до 27 січня за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Детальніше: SPARC Коаліція з наукових публікацій та академічних ресурсів - міжнародний альянс академічних та наукових бібліотек, який сприяє позитивним змінам у наукових комунікаціях. Діяльність SPARC полягає у співпраці із зацікавленими сторонами - включаючи авторів, видавців та бібліотеки, і базується на можливостях, які надає глобальне цифрове середовище.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна