Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У Центрі візуальної культури НаУКМА відбудеться зустріч з д-ром Карелом Беркгофом

Дата публікації: 02.02.2012, 11:50

Також буде презентовано його книгу «Жнива розпачу. Життя і смерть в Україні під нацистською владою»

Центр візуальної культури НаУКМА та часопис «Критика» раді запросити Вас на зустріч з істориком, д-ром КАРЕЛОМ БЕРКГОФОМ, що відбудеться у п'ятницю, 3 лютого, о 18:00 в Центрі візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2, Староакадемічний корпус, 1-й поверх).

В рамках зустрічі буде презентовано книгу Карела Беркгофа "Жнива розпачу. Життя і смерть в Україні під нацистською владою", українське видання якої вийшло друком в «Критиці» 2011 р.

Карел Беркгоф – провідний науковий працівник Нідерландського інституту студій з історії війни, Голокосту та геноциду Королівської академії наук і мистецтв Нідерландів, викладач Амстердамського університету. Його монографію «Жнива розпачу. Життя і смерть в Україні під нацистською владою» («Критика», 2011) присвячено дослідженню повсякденного життя та стратегій виживання під нацистською окупацією в 1941-1944 роках населення «найбільшої колонії нацистської Німеччини» – Райхскомісаріату Україна, який охоплював чималу частину українських теренів.

Учасники зустрічі:

Ярослав Грицак – професор історії Українського католицького університету (Львів), директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І.Франка, редактор-засновник видання «Україна Модерна».

Владислав Гриневич – історик, старший науковий працівник Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАНУ, доцент НаУКМА.

Віталій Нахманович – історик, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна