Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У Центрі візуальної культури НаУКМА проходитиме колективна виставка «Українське тіло»

Дата публікації: 06.02.2012, 07:51

18 сучасних українських художниць та художників визначають кордони «українського тіла», його обмеження, больові точки, способи сприйняття та інтерпретації

7 лютого, вівторок, 18:00 – відкриття виставки

Центр візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2, перший поверх Староакадемічного корпусу)

Виставка «Українське тіло» – це погляд на український соціум як на матеріальне, культурне, інформаційне, ідеологічне, естетичне середовище існування тіла, осмислення тілесного досвіду проживання у ньому.

Наші тіла перебувають у певних соціальних і матеріальних обставинах та зумовлюються ними. Тілесні практики визначаються тим, що вважається прийнятним чи бажаним. Уявлення про красу та норму реалізується у ставленні до інших тіл, спрямовує зусилля щодо тіла власного. Через експертів та педагогів, сім’ю та рекламу, мораль та медицину, релігію та ринок ми отримуємо інструкції з використання тіла, послуговуємося критеріями оцінки його «ефективності», прораховуємо можливості та способи взаємодії з іншими тілами.

Складна павутина чинників тілесного досвіду та способи його символічного картографування потрапили у фокус мистецького аналізу. Ми пропонуємо тлумачити тіло, зокрема уявне, ідеальне, метафоричне одночасно як симптом свого середовища і як інструмент його пізнання. Учасниці та учасники виставки перетворюють простір галереї на лабораторію, де дослід проводиться над кожним з відвідувачів, випробовуючи та проявляючи їхні когнітивні механізми, зони чутливості та системи суджень.

У виставці беруть участь: Анатолій Бєлов, Артур Бєлозьоров, Євгенія Бєлорусець, Оксана Брюховецька, Олександр Володарський, Вова Воротньов, Нікіта Кадан, Володимир Кузнєцов, Саша Курмаз, Любов Малікова, Іван Мельничук, Лада Наконечна, Макс Побережський, Микола Рідний, Володимир Сай, Олексій Салманов / Добриня Іванов, Євген Самборський.

Куратори – Оксана Брюховецька, Сергій Климко, Леся Кульчинська

Час роботи виставки: 7 – 28 лютого 2012, понеділок – п’ятниця, 10:00 – 18:00

Контакти: Оксана Брюховецька: +38 093 4606881, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Леся Кульчинська: +38 093 0400548, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна