Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відбулась зустріч «Пам'ять і сучасність: навколо творчості Збіґнєва Герберта»

Дата публікації: 05.03.2012, 14:13

20 лютого у київській книгарні «Є» відбулася зустріч «Пам’ять і сучасність: навколо творчості Збіґнєва Герберта», за сприяння видавництва «Дух і Літера».

20 лютого у київській книгарні «Є» відбулася зустріч «Пам’ять і сучасність: навколо творчості Збіґнєва Герберта», за сприяння видавництва «Дух і Літера».

Оля Гнатюк, отець Войчех Сурувка, Костянтин Сігов, Павло Маков та Марина Скирда поділилися своїми враженнями від читання Гербертової прози та поезії.

Розмова точилася довкола есеїстки Збіґнєва Герберта, а саме: збірок «Варвар у саду», «Натюрморт із вудилом» і «Лабіринт біля моря», виданих у 2006–2008 роках видавництвом «Дух і Літера». Саме завдяки цим збіркам широка громадськість в Україні отримала можливість познайомитись із вишуканою прозою Герберта.

Збіґнєв Герберт – польський поет, драматург, есеїст. Інтелектуально-філософська лірика та культурологічна есеїстка Герберта перекладені багатьма мовами світу. Учасники розмови відмітили майстерність перекладача есеїв українською, Андрія Павлишина, котрий зумів зберегти колорит авторського слова, не порушивши основних Гербертових стилістичних настанов.

Українське Гуманітарне Видавництво «Дух і Літера» діє на території Національного університету «Києво-Могилянська академія». Детальніше можна дізнатись на веб-сайті видавництва Дух і Літера.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна