Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

“Скандал” навколо телемосту?

Дата публікації: 11.11.2005, 19:25

“Скандал” навколо телемосту? Інтерв’ю з учасниками телемосту в Могилянці

Навколо телемосту, що відбувся ввечері 10 листопада між Президентом України та українським студентством, розгорівся справжній “скандал”, в центрі якого опинилась і Могилянка.

Пропонуємо Вам відповіді на всі закиди в сторону НаУКМА з уст її співробітника та студентів:

Світлана Лутчин, керівник відділу зв’язків з громадськістю НаУКМА, співкоординатор проекту:
Я досі не можу оговтатися від подій вчорашнього дня. Як на мою думку, планувалася продумана акція зриву телемосту з Президентом України. Протягом цілого дня я отримувала різноманітні телефонні дзвінки пресингового характеру з вимогою участі у телемості лідерів студентських організацій. Я відповіла відмовою, аргументуючи це тим, що допускаючи до телемосту цих людей ми повинні були б відмовити власним студентам - знімальний майданчик був розрахований лише на 54 місця. На мою думку, планованість участі лідерів студентських організацій могла бути проговореною за декілька днів, а не декілька годин до телемосту. Моя аргументація була зігнорованою, як результат – ввечері відбулося пікетування під прапорами громадської організації “Пора”.
Що ж до випадку з факсом, то ситуація була несподіваною і ще дивнішою. Молодий чоловік з посвідченням “преса” неочікувано вихопив з моїх рук факс прес-секретаря Президента України адресований президенту НаУКМА В’ячеславу Брюховецькому, начитав на диктофон текст, а тоді повернув документ. На мою думку, така поведінка журналіста була нецивілізованою та брутальною.
Сьогодні ж зранку я дізнаюся, що мої нотатки стали сенсаційним матеріалом для більшості інформаційних агентств. Наприклад, пропозиції стосовно аудиторій, щодо того, де може проводитися телеміст: 2-й поверх КМЦ (Культурно-Мистецький центр НаУКМА – прим. автора) – був поданий журналістами, як “другий поверх КМУ зайнято”, 5-208 (5 корпус 208 аудиторія – це академічне позначення аудиторій та корпусів НаУКМА – прим. автора) “перетворилося” у журналістській уяві на $5-20. 
Однак самим обурливим фактом є той, що журналістами були внесені власні “корективи” щодо змісту документу. Навіщо це було зроблено -  не знаю. Можливо, заради сенсації. І ще дивним видається той факт, що представники УРА-Інформ просять коментарів. Моя відповідь – ні. Наскільки я розумію, коментарі беруться до висвітлення інформації, якщо журналіст хоче подати її об’єктивно.

Як ви потрапили на телеміст?

Андрій Малюк, студент Маґістерської  програми  “Соціологія”, учасник телемосту:
Я потрапив на телеміст як керівник декількох проектів у НаУКМА за ініціативою та запрошенням з боку Деканату по роботі зі студентами. На мою думку, участь у телемості між Президентом України та студентами університетів є в першу чергу форматом безпосереднього спілкування. Але кожен формат передбачає свої організаційні критерії. В даному випадку йдеться про обмеження кількості учасників з боку студентів. Переконаний, що таке обмеження продиктоване не цензурою (як намагаються переконати нас деякі ЗМІ та окремі особи), а лише технічними умовами проведення таких подій.

Євгенія Васильченко, студентка Факультету гуманітарних наук, філософія, 1 курс, учасниця телемосту:
Я потрапила на телеміст від Студентської колегії НаУКМА. Ніякого спеціального відбору я не проходила. Мене просто зареєстрували до списків-учасників від колегії, а як далі відбувався процес я не знаю. Про час та місце мене повідомив представник Студентської колегії.

Олександр Хом’як, студент Факультету правничих наук, 4 курс, учасник телемосту:
Інформацію про телеміст я отримав з деканату факультету. Чому саме я? Думаю, тому що беру активну участь у житті факультету та Могилянки загалом. Я зареєструвався у деканаті правничих наук, і згодом, наскільки я знаю, ці списки були передані в Деканат по роботі зі студентами. Ввечері напередодні телемосту я отримав електронного листа, де зазначалося місце і час проведення заходу. Усі закиди на рахунок цензурування питань – це фальш. Нам було окреслено тематику: освітня та економічна сфери, а запитання готували ми самі. 

Інтерв’ю провела  Наталя Матулка,
студентка Маґістерської програми з політології.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна