Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянці у Парижі

Дата публікації: 14.12.2005, 20:21

Стажування у французькій газеті

Стажування у французькій газеті  протягом місяця віднині доступно для студентів Могилянської школи журналістики. Завдяки підтримці Інституту масової інформації (ІМІ) та Посольства Франції в Україні майбутні журналісти з Могилянки зможуть побачити провідних французьких спеціалістів не лише на лекціях, а й на робочому місці.

Наразі французьку журналістику в Києво-Могилянській академії представляє Ален Гіймоль - кореспондент газети Le Croix та автор книги "Навіть сніг був помаранчевим. Українська революція". В рамках курсу міжнародної журналістики Ален вже другий рік ділиться своїм неабияким досвідом із українськими студентами, серед яких потім, за результатами написаних студентами матеріалів,  обирають тих, хто відвідає Францію для подальшого навчання.

Цього року до Парижу поїде Олександр Білий, другий рік навчання   - його чекає стажування у газеті Le Croix, а також робота над власним репортажем та відеофільмом для однокурсників. Незнання французької мови ускладнює завдання, але Олександра це не лякає. "Журналістам-міжнародникам інколи доводиться працювати в умовах, коли вони не знають місцевої мови. Отже, це буде цікавий досвід, наближений до реальних умов" - каже він.

Євген Федченко,
керівник Могилянської школи журналістики

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна