Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 28.12.2005, 13:31

Могилянська школа журналістики та Огайський університет: рік зрушень та досягнень

Могилянська школа журналістики та Огайський університет:
рік зрушень та досягнень

Автор: Дмитро Колчинський


 
Могилянська школа журналістики завершила перший рік спонсорованого Державним департаментом США проекту академічної співпраці зі Школою телекомунікацій Огайського університету (OU, Athens). Ця Школа телекомунікацій входить, за даними US News and World Report, в десятку найкращих в Сполучених Штатах та включає усі спеціальності, які стосуються електронних медіа і розподілені на три основні напрями - теоретичне вивчення медіа, менеджмент та продюсування/виробництво.

Проект співпраці OUKMA Educational Linkage включає два основні напрями:
* розробка навчальних планів, викладання та академічний обмін
* тренінг для регіональних журналістів

У рамках першого напряму у Огайо побували викладачі Руслан Петричка та Олексій Михалюк, а восени 2005-го - Євген Федченко із розробкою курсу "Документальне Кіно для ТБ" та Дмитро Колчинський із розробкою курсу "Міжнародні медіасистеми."
В Україні ж викладали курси викладачі з OU - "Медіаменеджмент" у зимовому триместрі 2004 року проф. Джо Річі та курс "Документальне Кіно для ТБ" влітку 2005 - проф. Фредерік Льюіс. Також влітку для регіональних журналістів з усієї України викладала продюсер новин з багаторічним досвідом та викладач у Огайо п. Мері Рогус.

Важливим є те, що завдяки співпраці Могилянської школи журналістики з Огайським університетом, завдяки безпосередньому спілкуванню викладачів Школи з американськими колегами, вдалося виробити оригінальні пропозиції щодо покращення журналістської освіти у КМА, підвищення професійного рівня українських журналістів та інновацій у викладанні журналістики

У планах нашого проекту:
* поїздки найкращих студентів Школи журналістики на короткотермінове навчання до Огайо,
* створення літньої школи у КМА для американських студентів,
* створення спільного академічного видання з медіа студій та
* приїзд знаного продюсера Громадського Телебачення США (PBS) п. Дженні Лаусон (Jennifer Lawson) із серією тренінгів для українських журналістів, виступами щодо громадських медіа та програмними консультаціями для регіональних телеканалів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна