Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Адміністрація НаУКМА з почуттям великої скорботи сповіщає

Дата публікації: 04.01.2006, 18:12

Адміністрація НаУКМА з почуттям великої скорботи сповіщає про передчасну смерть Замостян Олени Василівни - директора Культурно-мистецького центру НаУКМА, заслуженого працівника культури України

Адміністрація НаУКМА з почуттям великої скорботи сповіщає про передчасну смерть Замостян Олени Василівни - директора Культурно-мистецького центру НаУКМА, заслуженого працівника культури України.

Громадська панахида відбудеться 5 січня 2006 року о 12.00 в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА за адресою вул Іллінська, 9

ЗАМОСТЯН ОЛЕНА ВАСИЛІВНА

Олена Замостян народилася 1 вересня 1943 року у сім ї службовців. У 1960 році закінчила середню школу № 138 м.Києва, в 1968 році - Київський державний художній інститут за спеціальністю - мистецтвознавець.

З перших днів відродження Києво-Могилянської академії Олена Замостян була незмінним директором Культурно-мистецького центру НаУКМА, де особливо розкрилися її мистецькі та організаційні можливості та здібності.

Закинута, розбита будівля колишнього клубу морських вояків за її керівництва, ініціативи та особистої участі перетворилася у справжній сучасний культурно-мистецький осередок - український за духом та змістом, європейський за рівнем та проблематикою, який творив та творить духовне та мистецьке обличчя Могилянки, Києва, України.

Десятки художників - загублених, а часто забутих, свідомо відсторонених, недосяжних з-за кордону, змогли показати українському глядачеві ( і що особливо важливо - молоді!) свої роботи в Галереї мистецтв НаУКМА саме завдяки підтримці Олени Замостян.

Сотні мистецьких проектів - вистав, концертів, музичних інсталяцій, різнопланових виставок, творчих зустрічей здійснили унікальні творчі колективи, зосереджені, організовані та підтримані нею в Могилянці - Театральний центр НаУКМА, Народна хорова капела Почайна, ансамбль старовинної музики, Студентський кіноклуб, художні та музичні студії.

Тисячі сяючих глядацьких очей та наповнених душ...

За цим усім була ця невгамовна, повна творчої та життєвої енергії людина, яка повсякдень та повсякчас була свідомою громадянкою та все робила задля України, задля Могилянки, задля рідних, задля нас...

Громада могилянців - професорсько-викладацький колектив, студенти, співробітники, адміністрація висловлюють глибоке співчуття з приводу цієї тяжкої втрати своїм дорогим колегам - викладачам Університету - Замостяну Віталію Павловичу, професору, доктору медичних наук та Замостяну Павлу Віталійовичу, кандидату медичних наук, рідним та близьким.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна