Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У здоров’ї студентів – майбутнє держави

Дата публікації: 16.01.2006, 15:44

В НаУКМА було проведено Всеукраїнський сертифікований семінар-тренінг для науково-педагогічних працівників кафедр фізичного виховання ВНЗ

      Вперше в Україні на теренах НаУКМА було проведено захід, присвячений впровадженню новітніх підходів до організаційно-методичного забезпечення навчального процесу з фізичного виховання студентів у сучасних соціально-економічних умовах. Представницький склад учасників семінару - понад 40 осіб із 31 вищого навчального закладу, засвідчив його актуальність та практичну спрямованість.
      Вітальне слово учасникам семінару виголосив перший віце-президент університету професор Брик М.Т., який підкреслив актуальність заходу та побажав його учасникам творчо перейняти набутий кафедрою фізичного виховання понад десятирічний досвід оцінювання успішності студентів за кредитно-модульно-рейтинговою системою.
      Програма семінару передбачала ознайомлення  учасників із станом трансформації системи фізичного виховання студентів України в контексті вимог Болонської декларації. Змістовна лекція на цю тему була виголошена головою комісії з фізичного виховання науково-методичної ради МОН України професором Канішевським С.М.
      Програмна лекція "Оздоровча спрямованість фізичного виховання студентів: методологія та критерії оцінювання здоров'я", представлена автором цієї концепції професором Апанасенко Г.Л., викликала зацікавлену полеміку та бажання слухачів поглиблено ознайомитися із новими науковими доробками з цієї проблеми.
 Практичний розділ семінару дозволив учасникам безпосередньо оволодіти технологією визначення показників рівня здоров'я студентів та ознайомитися  із комп'ютерною програмою обробки результатів, а також визначити власний стан соматичного здоров'я.
      У форматі семінару проводилися групові дискусії та обмін досвідом наукового-методичного забезпечення системи фізичного виховання студентської молоді в Україні.
 Культурна програма семінару включала оглядову екскурсію академічним містечком університету, яку цікаво провела Тамара МАРЦЕНЮК - консультант відділу міжнародного співробітництва з інституційних програм, а також відвідування концерту в Міжнародному центрі культури і мистецтв "Жовтневий палац" та вистави у Національному академічному театрі опери та балету ім. Т.Г.Шевченка.
      По завершенню семінару кожен учасник отримав сертифікат та комплект оригінального програмного забезпечення навчального процесу з фізичного виховання студентів та чинні нормативні документи стосовно роботи кафедри.

Доцент В.В. Макареня

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна