Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 24.01.2006, 13:36

В Могилянській школі журналістики розпочато виклад нового експериментального курсу - "Відеопродакшн

     У весняному триместрі в Могилянській школі журналістики розпочато виклад нового експериментального курсу під назвою "Відеопродакшн" ("Відеовиробництво"). Даний курс є частиною "Тренінгу Телевізійних Новин", що проводиться у Школі журналістики на основі телевізійної студії. Кожної п'ятниці о 18:00 студенти даної навчальної програми випускають справжні новини - "Епізоди" із власноруч відзнятими сюжетами, написаними та підібраними до них повідомленнями. 
     Курс читається відразу трьома викладачами - директором Школи журналістики Євгеном Федченком, що викладає журналістські та продюсерські навички, Еріком Уільямсом (Огайський університет) - відеовиробництво та режисерська майстерність, Дмитром Колчинським - прийоми телеведучих.
     Реалізація даного курсу є можливою завдяки підтримці Держдепартаменту США та телеканалу СТБ, яким було надано декорації для студії та професійну ефірну графіку для новин.   
     Курс "Відеопродакшин" Могилянської школи журналістики побудований за тією ж системою, що й аналогічна програма в Колумбійській школі журналістики (США) - студенти професійної програми маґістерського рівня проходять інтенсивний практичний тренінг максимально наближений до реалій журналістської практики. За словами професора Еріка Уільямса американські та українські студенті мало чим відрізняються, однак між ними є і певні відмінності, які він пояснює тим, що: "американці дивляться набагато більше телебачення та кіно, а тому в них на підсвідомому рівні закладене розуміння того як повинен будуватися привабливий для сприйняття кадр, і як відео змонтувати так, щоб воно було привабливішим та комфортним для перегляду. Під час обговорення кадрів у яких було порушено правила композиції та комфортного монтажу, часто студенти у Америці одразу визначають, що щось зроблене неправильно, але не можуть точно визначити помилку. Натомість українські студенти деколи просто не бачать помилок, що втім не є критикою, а звичайною констатацією факту".   
     У спільних планах викладачів Школи та їхніх Огайських колег створення веб-сайту із можливостями streaming-video та веб-трансляцій. Це дозволить показувати випуски новин в Інтернеті та стане ще одним кроком до створення незалежного університетського телеканалу.  
 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна