Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 24.01.2005, 11:49

В Культурно-Мистецькому центрі НаУКМА відкрито виставки "Художники видавництва Дух і Літера” та “Jack Pot”

(image) В Культурно-Мистецькому центрі НаУКМА відкрито виставки „Художники видавництва Дух і Літера” та Jack  Pot”.

 

Видавництво “Дух і Літера” завжди приділяло значну увагу художньому оформленню своїх видань творами найкращих київських художників, фотографів та дизайнерів. Сьогодні ми маємо щасливу можливість представити творчість цих митців у вигляді окремої виставки ХУДОЖНИКИ видавництва “ДУХ І ЛІТЕРА” в Києво-Могилянській Академії. 

Іван Григор’єв постійно бере участь у художніх виставках в Україні та за кордоном, самостійно опанував технічні основи поліграфії та веб-дизайну, працював як худ. редактор у видавництві “Дух і Літера”. Автор меморіальної дошки прот. Олександра та прот. Олексія Глаголєвих, яка була встановлена у 2001р. на 5-му корпусі НаУКМА.

Галина Григор'єва Провідні виставки: 2004 "Осінній Бал Милосердя", Американська торговельна палата в Україні; 2003 "Під Різдв'яною зіркою" Софія Київська. Інші виставки: "Галина Григор'єва запрошує друзів" виставковий зал "Хлібня", Софія Київська 2002; 1999 — 2002 щорічні персональні виставки в галереї АРТEast.  

Борис Єгіазарян народився 1956 р. у селі Апаран (Вірменія). Навчався живопису в Єреванському художньому училищі, а також в інституті ім. Мухіної (Санкт-Петербург), а в 1986 році закінчив Київську художню академію. З 1986-го Єгіазарян бере участь у художніх виставках в Україні, Вірменії та за кордоном. Роботи Б. Єгіазаряна є в музеях та численних приватних колекціях, друкувалися на обкладинках книжок “Духа і літери”.

Ірина Пастернак – фотохудожник, графік, автор художнього оформлення багатьох книг видавництва “Дух і Літера”. Співпрацювала з парижським журналом “Astrapi” (Bayard Presse) і київським часописом “Малятко”. Учасник виставки в залі “Хлібня”, Софія Київська (2002 р.) Автор фотокалендарів (2004, 2005 рр. ) видавництва “Дух і літера”.

Павло Фішель Автор декорацій до спектаклю “Сміх і сльози Дон Кіхота” (театр ім. Івана Франка). Художник книг видавництва “Дух і літера” “Паризькі казки”  П. Гріпарі та “Єврейські кінематографісти в Україні” Ю.Морозова, Т. Дерев’янко.

Олександр  Ходченко, художник, музикант-композитор. Упродовж десяти років працює в галузі станкового монументального живопису, іконопису, графіки та комп’ютерного дизайну, розписує храми. 2000 року створив музичну студію “Незалежні записи”, що записує та реалізує сучасну некомерційну музику. Автор художнього оформлення чисельних книг видавництва “Дух і літера”.

 

Виставка “Jack  Pot” в галереїПідWALL Києво-Могилянської академії презентує творчість молодих українських художників, – одна з низки подій, яка інформує про появу нової генерації митців. Ці двадцятилітні – перше покоління художників, чий мистецький світогляд формується в незалежній Україні. Ця свобода є органічною якістю буття цих митців у будь-якому культурно-соціальному часопросторі. Твори художників, представлені на виставці „Jack Pot”, позначені розкутістю, свободою, означені вільними переходами від постмодерної, дещо манірної цитатності до безпосередньості спонтанного імпульсивного реагування, свободою у виборі медіа  та своєрідною „екзистенційною мобільністю” – від медитативного самозаглиблення до легкого ковзання поверхнею буття. 

Учасники виставки „ Jack Pot” -  Саша Суліменко, Олександр Семьонов, Костянтин Синицький, Андрій Кульбачний, Олеся Трофименко, Максим Жданович, Микита Кадан, Вячеслав Казаневський.

 

Адреса: вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр НаУКМА.

Тел.: 425-2154

 

! У лівому верхньому куті – картина „Дівчина з птахом” Бориса Егіазаряна

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна