Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

НаУКМА залучено до процесу реформування докторської освіти

Дата публікації: 04.04.2006, 15:58

НаУКМА залучено до процесу реформування докторської освіти в європейському освітньому просторі, що створюється в межах Болонського процесу

23 - 24 березня в Брюсселі відбувся семінар, присвячений реформуванню докторських програм в Європі. Організаторами заходу виступили Європейська асоціація університетів та Болонська група. Темою семінару стало наукове керівництво, моніторинг і оцінка та підготовка студентів докторських програм до професійної діяльності за межами університетів. У роботі семінару взяли участь представники Федерального міністерства освіти, науки та культури Австрії, Асоціації студентів докторських програм та молодих дослідників "Євродок", Асоціації національних союзів студентів в Європі, керівники докторських програм 34 європейських університетів з 18 країн, в тому числі і завідувач відділу докторантури та аспірантури НаУКМА Юрій Савельєв.
НаУКМА став першим українським університетом, якій приєднався до проекту реформування докторської освіти в європейському освітньому просторі, що створюється в межах Болонського процесу. Учасники семінару презентували свій досвід в організації навчання студентів докторських програм відповідно до проголошених базових принципів третього циклу Європейського освітнього простору, кращі практики наукового керівництва, супервізії та оцінки.
За результатами цього семінару та інших заходів Європейська асоціація університетів має підготувати звіт для конференції міністрів освіти, яка відбудеться у Лондоні у травні 2007 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна