Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Генеральний Директор ЮНЕСКО п. Коїхіро Мацуурі відвідав НаУКМА

Дата публікації: 25.04.2006, 12:27

Генеральний Директор ЮНЕСКО п. Коїхіро Мацуурі відвідав НаУКМА в рамках міжнародної наради експертів ЮНЕСКО "Право на освіту в країнах перехідного періоду", 26-27 квітня

Учасниками Наради, що тривала два дні, стали понад 30 експертів з України, інших країн субрегіону (Білорусь, Молдова, Росія) та світу. В урочистому відкритті наради взяли участь Генеральний директор ЮНЕСКО п. Коїхіро Мацуурі, представники Уряду України, національних комісій у справах ЮНЕСКО, міністерств і відомств з держав субрегіону, науково-академічних кіл і сфери освіти, в тому числі національних партнерів ЮНЕСКО в Україні, громадських організацій, а також міжнародних організацій системи ООН в Україні і субрегіоні.

Мета наради - узагальнення досвіду щодо розуміння, забезпечення і реалізації права на освіту в Україні та інших країнах субрегіону (Білорусь, Молдова, Росія) з урахуванням стратегічних документів ООН і її спеціалізованих установ, насамперед — ЮНЕСКО.

В ході наради команди експертів з країн субрегіону презентували доповіді “Реалізація права на освіту в Білорусі / Молдові / Росії / Україні: пріоритети, стан справ, позитивний досвід, труднощі й перспективи, рекомендації”. Учасники наради обговорили також проблеми міжнародних стандартів в галузі права на освіту, ґендерної рівності й недискримінації в освіті та освіти в галузі прав людини. В рамках заходу було проведено круглий стіл, присвячений проблемам значення освіти для країн перехідного періоду за доби глобалізації, розробці моделі аналізу й параметрів оцінки політики в галузі здійснення права на освіту.

Дізнайтеся більше

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна