Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 01.03.2005, 16:37

Відкриття виставки видатного майстра Івана Марчука – знакова подія, що передує 390-річчю з дня заснування Київської братської школи – предтечі Києво-Могилянської академії, яке НаУКМА відзначатиме восени цього року

(image)Відкриття виставки видатного майстра Івана Марчука – знакова подія, що передує 390-річчю з дня заснування Київської братської школи – предтечі Києво-Могилянської академії, яке НаУКМА відзначатиме восени цього року.

 

Виставку відкрив Президент університету В‘ячеслав Брюховецький. Розділити свято з майстром та могилянцями прийшли видатні художники, письменники, відомі журналісти. Серед гостей виставки: Дмитро Павличко, поет, Почесний професор НаУКМА, Сергій Якутович, художник, лауреат Національної премії імені Т.Шевченка, Богдан Горинь, мистецтвознавець, громадський і політичний діяч.

 

В особі Івана Марчука ми маємо живого класика українського живопису. Майстер створив свою ясркаво-індивідуальну стилістику образотворення. У його творах, як і в самому Марчукові, дивовижно поєдналися полярності традиціоналіста і новатора, реаліста й модерніста, глибоко національного митця і водночас – художника планети Земля.

 

Іван Марчук – приречений на успіх, який він залужив завдяки своїй нестримній творчій натурі.
Виставка працює з 24 лютого по 23 березня за адресою вул. Іллінська 9, Галерея мистецтв Культурно-мистецького центру НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна