Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Той, хто пробудив Кам’яну державу»

Дата публікації: 29.01.2007, 12:08

«Той, хто пробудив Кам’яну державу» 25 січня в НаУКМА відбулася презентація художньо-документального фільму пам’яті В’ячеслава Чорновола

25 січня в НаУКМА відбулася презентація художньо-документального фільму «Той, хто пробудив Кам’яну державу» пам’яті одного з лідерів українського дисидентства, відомого політика, засновника Народного Руху України – В`ячеслава Чорновола. Стрічку знято за ініціативи та підтримки Народного Руху України.

Під час заходу слово мали високі гості. Серед них – лідер Народного Руху, міністр закордонних справ України, член Наглядової ради НаУКМА Борис Тарасюк, дружина В’ячеслава Чорновола Атена Пашко; знімальна група фільму в складі автора сценарію та режисера Володимира Онищенка, оператора Андрія Даниленка, акторів Євгена Паперного та Олени Лахманюк. Також на заході виступив професор НаУКМА Володимир Моренець.

Показ стрічки посилено неповторною атмосферою могилянського кінозалу. Фільм продемонстрував нелегкий шлях В’ячеслава Чорновола – патріота, який зробив усе можливе для розбудови незалежної, суверенної України.
За словами Бориса Тарасюка, «в Україні конче назріла потреба таких фільмів. Адже постать В’ячеслава Чорновола надзвичайно важлива для суспільства як у політичному, так і в моральному сенсі. А молодь сьогодні не бачить на екранах таких постатей, як Чорновіл, натомість бачить зраду і відступництво в політиці».

Фільм унікальний тим, що містить кадри, раніше ніколи не демонстровані телебаченням.  Стрічка нагадала важливі моменти з історії досягнення державної  незалежності,  повернула до переживань емоційного злету початку 90-х років усіх свідомих громадян України, не залишила байдужим жодного з глядачів.

Диск із фільмом у двох примірниках НРУ передав до Наукової Бібліотеки НаУКМА.
Також усі, хто хоче переглянути стрічку, зможуть скачати  її на флеш-карту у відділі PR НаУКМА (5 корпус, кім. 202).
Замовити диск можна й у Службі комунікації НРУ (тел. 531 30 43 або e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , керівник Служби – п. Юрій Горбань).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна