Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Команда студентів правничого факультету посіла 9-те місце

Дата публікації: 15.04.2007, 20:31

Команда студентів правничого факультету посіла 9-те місце у загальному рейтингу команд міжнародного раунду конкурсу з міжнародного публічного права імені Філіпа Джессопа

З 25 по 31 березня 2007 року у місті Вашингтоні, округ Колумбія (США) пройшов міжнародний раунд студентського конкурсу з міжнародного публічного права імені Філіпа Джессопа. Україну на цьому конкурсі представляв переможець національного раунду конкурсу - команда Києво-Могилянської академії. В 2007 році команда від Києво-Могилянської академії вперше за всю історію конкурсу Філіпа Джессопа в Україні - з 1995 року - перемогла на національному раунді.

 

До Вашингтону на 48-ий щорічний міжнародний раунд конкурсу Філіпа Джессопа з’їхалися представники 98 шкіл права із більш як 70 країн світу. Перемігши команди з Китаю, Домініканської Республіки, Нової Зеландії та Болгарії, команда Києво-Могилянської академії посіла 9 місце у загальнокомандному рейтингу та виборола право змагатися за кубок чемпіона. Цього року, Україна була єдиною країною з континентальної Європи, що увійшла в першу десятку команд у загальному рейтингу. В подальших змаганнях за кубок чемпіона, українська команда перемогла студентів з Індії, але на етапі 1/8 фіналу програла команді з King's College London School of Law (Великобританія).

 

Команда Києво-Могилянської академії складається з 4 студентів - Ольги Бурлюк, Андрія Кірмача, Кирила Мелешевича та Володимира Сологуба. Василь Кухарчук - представник програми Верховенства права Американської Асоціації Юристів протягом 2 років тренував команду. Слід зазначити, що 9 місце у загальнокомандному рейтингу на міжнародному раунді конкурсу - це найкращий результат України з 1999 року, коли українська команда студентів-юристів посіла 6 місце. Цього року Ольга Бурлюк також посіла 51-ше місце в індивідуальному рейтингу найкращих 100 промовців на міжнародному раунді.

 

Студентський конкурс імені Філіпа Джессопа є найстарішим (конкурс Філіпа Джессопа було започатковано в 1959 році як судові дебати з міжнародного права), найбільшим та найпрестижнішим (майже 2 000 студентів з більш як 600 шкіл права з понад 90 країн щороку беруть участь у даному конкурсі) конкурсом з моделювання судових справ у світі. 23-25 лютого 2007 року в Україні 12-ий рік поспіль відбувався національний раунд конкурсу імені Філіпа Джесопа. Змагання проходили в приміщення Верховного Суду України. За титул чемпіона змагалося 8 команд з різних юридичних факультетів вищих навчальних закладів України. Національним адміністратором українського раунду конкурсу 5-ий рік поспіль виступила провідна юридична фірма "Магістр & Партнери".

 

Щиро вітаємо і бажаємо нових перемог та успіхів у навчанні!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна