Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Виклики перехідної економіки: досвід України та Польщі»

Дата публікації: 25.05.2007, 12:59

«Виклики перехідної економіки: досвід України та Польщі». Підсумки Форуму Студентів і Професіоналів «Виклики перехідної економіки: досвід України та Польщі», організованого “East-West Business”

Форум Студентів і Професіоналів «Виклики перехідної економіки: досвід України та Польщі»

 У неділю завершився Форум Студентів і Професіоналів «Виклики перехідної економіки: досвід України та Польщі», організований Міжнародною студентською організацією “East-West Business”.
      Ідея створення “East-West Business” (скорочено – “EWB”) народилась навесні 2006 року під час поїздки групи студентів із Києво-Могилянської академії на конференцію до Варшави. Запрошення надійшло від студентів кафедри Транспорту Варшавської школи економіки, які створили в своєму університеті науковий гурток під назвою “East-West Business”. Українських гостей вразив високий рівень організації заходу та приємно здивував той факт, що цей проект був студентською ініціативою.
      На закритті конференції у Варшаві, керівник делегації з України виступив з промовою, що “East-West Business” має стати міжнародною організацією в різних університетах Європи, і сприяти науковому спілкуванню студентів-економістів в різних країнах, організації міжнародних студентських конференцій, наданню грантів для досліджень в галузі міжнародної економіки на залучені спонсорські кошти. Така організація може бути першим в світі міжнародним об’єднанням студентів-економістів, створеним самими студентами.
      По поверненні української делегації з Варшави було створено “EWB (Ukraine)”. Девізом організації став вислів “Unity in Variety” (Єдність у різноманітті). Першим проектом Студентської наукової організації є проведення Міжнародної наукової конференції у Києво-Могилянській академії. Робочою датою був визначений листопад 2006 року. Влітку учасники “EWB” подали декілька грантів у міжнародні фонди, однак усіх їх було відхилено. Тоді було вирішено шукати фінансування для проекту серед компаній, а саму конференцію перенести на весну. Після знаходження необхідних фінансових коштів, організатори заходу визначили його точну дату (18-20 травня) та оголосили конкурс для студентів на участь у конференції. Охочі взяти участь в економічному форумі писали роботи, які ретельно проаналізували викладачі НаУКМА та обрали найкращі.
      Довгоочікуваний форум розпочався 18 травня. Двадцять українських студентів з Херсону, Сімферополя, Харкова, Донецька і Дніпропетровська, одинадцять польських студентів, один білорус і один представник із Казахстану приїхали до Києва. Гості відпочили з дороги у Пущі Водиці і все ще втомлені попрямували на урочисте відкриття форуму. Скоро від втоми не залишилося й сліду, а на її місце прийшли враження від цікавих та пізнавальних лекцій і дискусій. Своїм досвідом в управлінні заводом, щодо новітніх тенденцій бізнесу, соціально-корпоративної відповідальності та управління талантами поділилися Лариса та Юрій Лобода, директори заводу ФАРКОП «Л&Ю Фаркопи», Олексій Цебро з компанії «ТАНГРАМ», Володимир Гайдаш, представник компанії «АРТЕРІУМ» та Наталія Самойлова, партнер «Deloitte». Незадовго опісля учасники прогулялися доріжками Києво-Могилянської академії. З екскурсоводом Ладою Пєтуховою вони дізналися про історію та сучасність академії, та плани на майбутнє. Студенти також завітали до Свято-Іллінської церкви. Вони були вражені великою кількістю можливостей для розвитку здібностей студентів в нашій alma mater, цікавилися постаттю В’ячеслава Степановича Брюховецького.
      Наступного дня, 19 травня, робота учасників та гостей економічного форуму була проведена за трьома напрямами: Фінансовий менеджмент, Маркетинг та управління, Міжнародне співробітництво. Кожну секцію відвідали представники різних компаній України та провели лекції, а саме: з Управління публічними інвестиційними фондами (Катерина Сумцова, ВАТ «КІНТО»), Launching mac-style retail bank in Ukraine (Міхал Фуртанек, «ТАС Комерц банк»), Маркетингу та управління талантами (Альона Воробйова, kmbs), Disruption and Building (Cult) Brands (Henry Teterin, LIFE), Истории успеха с компанией Инталев (Роман Глова, «ІНТАЛЕВ»), Маркетингу та управління талантами (Петро Корогодов, «UBG»). Поділитися своїм досвідом та знаннями з учасниками та гостями форуму виявили бажання випускники Києво-Могилянської академії: Роман Казанко, генеральний директор компанії «Arma-Motors», розповів про Зростання та розвиток компаній, а Олена Грищенко, головний редактор «&.Стратегии»- про Модель успішного лідерства.
      Наступним етапом економічного форуму того ж дня були виступи представників української та польської делегації в трьох зазначених секціях. Студенти презентували свої наукові роботи, що були критерієм відбору учасників на форум, у плідній дискусії обмінялися міркуваннями щодо перспектив розвитку економіки своїх країн та взаємодії між ними. Ввечері задоволені та втомлені студенти попрямували на Pizza-party: знайомилися і відпочивали від напруженої програми дня.
      У неділю, 20 травня, учасники та гості форуму взяли участь у бізнес-грі. Три команди розробляли стратегії на отримання максимального прибутку для своєї корпорації в умовах різких коливань цін на ринку продукції. Після гри студенти натхненно обговорювали можливості впровадження більш продуктивних стратегій та ймовірності власних виграшів. Урочиста церемонія закриття Міжнародного економічного форуму та вручення іменних сертифікатів його учасникам була офіційним завершенням заходу. Прощалися ж студенти різних країн на прогулянці корабликом Дніпром під музику та цокіт бокалів.
      Гості столиці були вдячні організаторам за створення можливості для самореалізації студентів і заохочували до подальшої співпраці. Учасники з Польщі були в захваті від проведеної конференції та відзначили потребу в подібних міжнародних заходах. Представник з Донецьку зголосився провести подібний форум в університеті, де він навчається.
      Зараз вони - студенти. В майбутньому – рушії економічних процесів. Мета конференції була досягнута. Невикористані можливості України та Польщі корелюють між собою. Тому обмін досвідом і думками між студентами-економістами різних країн має не лише самопрезентаційне та самоактуалізаційне, а й практичне значення.
      Міжнародна студентська організація “East-West Business” планує і надалі проводити економічні форуми для оптимізації використання ресурсів Євро-Азійських країн. Наступний міжнародний економічний форум зустріне своїх гостей на березі Чорного моря. А отже, будемо спілкуватися та знайомитися з представниками українських, іноземних та міжнародних компаній, не відволікаючись від сонячних ванн. Чекайте на оголошення у липні.
      
           
      Віктор Гречин
      Інна Попко 
     Лада Пєтухова

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна