Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Президент України Віктор Ющенко привітав могилянців

Дата публікації: 01.09.2007, 21:07

Президент України Віктор Ющенко привітав могилянців з Днем знань, початком нового навчального року і провів у Бібліотеці Тетяни та Омеляна Антоновичів НаУКМА телеміст «Освічена молодь – інвестиція для України»

1 вересня Президент України Віктор Ющенко завітав до Києво-Могилянської академії, де його тепло зустріли могилянці. У своєму виступі Президент високо оцінив заслуги педагогічного колективу могилянки,  привітав першокурсників із здійсненим вибором і перемогою у важкій конкурентній боротьбі при вступі. Відзначив, що зі стін Могилянки виходять не тільки талановиті професійні молоді люди, а  в першу чергу - патріоти України.

Президент України Віктор Ющенко вважає, що основу конкурентноздатності країни в світі сьогодні і в майбутньому визначатиме освіта та наука. «Це вже стало питанням національного виклику незалежно від того, чи ця країна знаходиться в Європі, чи вона знаходиться на Сході», – наголосив Глава держави під час виступу перед студентами-першокурсниками Національного університету «Києво-Могилянська академія». Навколо цього, вважає Віктор Ющенко, мають формуватися ключові національні інтереси.

За словами Президента, якщо Україна прагне зайняти нішу в глобальній економіці, бути успішною на цьому полі, то треба зробити інтелектуальні професії доступними максимальній кількості людей.

Звертаючись до присутніх, Глава держави відзначив високий рейтинг НаУКМА, зауваживши, що Академія «робить великі справи для сьогоднішнього дня». «Душа радіє від того, що ви в такому юному віці вибрали таку правильну дорогу для свого життя. Ви маєте біля себе унікальних вчителів», – підкреслив Президент України. http://www.president.gov.ua/news/data/1_18475.html


Після короткої зустрічі з могилянцями у Культурно-мистецькому центрі НаУКМА  Президент України провів у Бібліотеці Тетяни та Омеляна Антоновичів НаУКМА  телеміст «Освічена молодь – інвестиція для України» зі студентами чотирьох університетів:
- Національного університету «Києво-Могилянська академія» 
- Національного університету ім. Івана Франка (Львів) 
- Харківської Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого 
- Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського (Сімферополь)

Телеміст передбачав три основні теми:
- «Як покращити життя в країні» (запитання щодо перспектив вирішення ключових, на думку студентів, проблем розвитку держави) 
- «Як покращити соціальне забезпечення» (запитання, що стосуються бачення влади (Президента) щодо ключових, на думку студентів, проблем соціального забезпечення громадян) 
- «Як досягти кращого рівня освіти» (запитання щодо бачення перспектив покращення системи освіти в аспектах, які найбільше цікавлять студентів вузу та регіону) http://www.president.gov.ua/news/data/1_18471.html

Детальніше – на сайті Президента України Віктора Ющенко:
http://www.president.gov.ua

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна