Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

17 жовтня

Дата публікації: 18.10.2007, 12:56

17 жовтня близько 5000 українців приєдналися до світової акції ООН проти бідності

Близько 5000 українців приєдналися до світової акції ООН проти бідності

17 жовтня вперше в Україні пройшла акція «Піднімись та віддай свій голос проти бідності» з нагоди Міжнародного Дня Організації Об’єднаних Націй  боротьби за ліквідацію бідності. В різних містах України 4926 осіб символічно підійнялися, щоб підтримати глобальний рух проти бідності та встановити новий світовий Рекорд Гіннеса.

Головними партнерами Представництва ООН у реалізації цієї ініціативі були школи та університети, молодіжні центри та активісти громадського руху, які піднялись 17 жовтня о 13:00 в Києві, Харкові, Хмельницькому, Запоріжжі, Херсоні та Іванкові, Бородянці, Славутичі.

Координатор системи ООН в Україні Френсіс О’Доннелл зазначив: «Боротьба із бідністю та нерівністю є стратегічною метою для всіх країн світу. Ніхто не повинен стояти осторонь цих проблем, бо тільки завдяки вирішенню цих завдань наш світ стане кращим для усього людства!».

Він також повідомив, що акція Stand up and Speak out against Poverty була започатковано у 2006 році. В минулому році більше 23 мільйонів людей у 87 країнах світу взяли  участь в ній і цей рекорд був занесений до Книги рекордів Гіннеса. Френсіс О’Доннелл висловив сподівання, що завдяки підтримки України та поширенню цієї акції на інші держави минулорічний рекорд буде перевершений принаймні вдвічі.

17 жовтня 2007 року мільйони людей в усьому світі знову символічно піднялись та висловили свій протест проти бідності та нерівності на підтримку досягнення Цілей розвитку тисячоліття. Різноманітні заходи на підтримку руху проти бідності відбуваються у більше ніж 100 країнах світу. Люди вимагатимуть, щоб їх уряди дотримались зобов’язань визначених у Цілях розвитку тисячоліття та покінчили  із злиднями до 2015 року.

Головні заходи у столиці України відбулися у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».  «Ми переконані, що для подолання бідності у глобальному масштабі якомога більше людей мають зробити хай невеликий, але конкретний крок, - сказав президент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Сергій Квіт. –  Політика нашого університету – робити все від нас залежне, щоб майновий стан не обмежував можливостей молодих людей».

У Києво-Могилянській Академії керівник Представництва ООН в Україні Френсіс О’Доннелл прочитав лекцію і провів дебати зі студентами на тему боротьби з бідністю. Після цього він зачитав Декларацію проти бідності та разом зі студентами та президентом Академії Сергієм Квітом взяв участь в акції  «Піднімись та віддай свій голос проти бідності».


Для отримання більш докладної інформації звертайтесь
до Відділу громадської інформації ООН в Україні:
Вероніки Ващенко, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +38.044.253.9363,
Сергія Гриценка, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +38.044.254.0035.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна