Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Барокові традиції українського театру знову на сцені!

Дата публікації: 22.10.2007, 14:48

Барокові традиції українського театру знову на сцені! Театральний центр Могилянки представляє виставу "Аз"

Театральний центр Могилянки представляє:

22 жовтня
о 19:00
вул. Іллінська, 9 (2-й поверх)

Сучасні студенти Києво-Могилянської академії разом з фолькгуртом "Божичі" та Ансамблем старовинної музики показуватимуть виставу "Аз"  за п’єсою “УЖАСНАЯ ИЗМІНА СЛАСТОЛЮБИВАГО ЖИТІЯ...” невідомого автора, яку понад 300 років тому грали їх попередники –  могилянські спудеї кінця XVII-початку XVIII століть. Ця п’єса збереглася в аналах історії як одне з небачених раніше чудес, що їх привезли у Москву у 1701 році могилянські викладачі і спудеї з нагоди відкриття Московської Академії. 

Києво-могилянська шкільна драма у 17-18 століттях слугувала за навчальний матеріал, що його професори тогочасної академії писали, а спудеї вивчали і ставили на сцені. В основі сюжету - одвічна історія багача і бідного Лазаря, а поряд з ними персонажі і ситуації, які вражають не менше, ніж події    "Гарі Потера ", "Володаря перснів" чи в  "Хроніках Нарнії",  -  скажімо, Сластолюбіє на семиглавому змії, Милість Божа чи Тіло і Душа, які ведуть одвічну шалену суперечку.

Постановка вистави з сучасними студентами Могилянки - це свідомий режисерський хід Андрія Приходька. Сьогодні, з нагоди 392-річчя Києво-Могилянської академії ми всі маємо нагоду зануритися у витоки нашої культури, поєднані з фантазією сучасних студентів Могилянки...
 

Бажаємо приємного перегляду!

Команда Театрального центру Могилянки

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна