Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Спудейському Братству НаУКМА – 10 років

Дата публікації: 21.11.2007, 15:52

Спудейському Братству НаУКМА – 10 років. Святкуймо разом 23 листопада, о 16:30 в актовій залі Культурно-Мистецького центру Національного університету «Києво-Могилянська Академія»

23 листопада, о 16:30 в актовій залі Культурно-Мистецького центру Національного університету «Києво-Могилянська Академія» відбудеться святкування 10-річного ювілею Спудейського Братства НаУКМА, корпорації спудеїв Могилянки, яка відроджує, культивує і поширює стародавні і нові традиції Києво-Могилянської Академії, творить дух і неповторне обличчя Могилянки. У святкуванні візьмуть участь Президент НаУКМА Сергій Квіт, відомі науковці, підприємці, державні діячі, журналісти та випускники НаУКМА-колишні братчики. У програмі привітання від гостей, театралізоване дійство за участю теперішніх спудеїв-братчиків та концерт етно-гурту «Атмосфера».

Спудейське братство Києво-Могилянської Академії (СБ НаУКМА) – це люди, яким мало просто отримати освіту, які свідомо обрали саме Могилянку, живу легенду, з її кількасотлітньою історією, спадщиною і звичаями, люди, які прагнуть підтримувати цю традицію і передати її наступним поколінням. Саме тому студенти Могилянки звуться спудеями, як і їхні попередники – сучасники митрополита Петра Могили, засновника Києво-Могилянської академії.

Створили Спудейське Братство три десятки спудеїв у листопаді 1997 року. За останні десять років СБ організувало величезну кількість заходів різного рівня, частина з яких перетворилася на традиції Могилянки. Візитівкою Академії стала урочисто-феєрична акція «Чистий Сковорода» - звичай, що супроводжує в НаУКМА кожне свято, серед яких: Посвята нових студентів, День Академії і Конвокація.
Спудейське Братство відроджує і культивує серед студенства народні українські традиції. «Наддніпрянське весілля» та «Гуцульське весілля», організовані братчиками були безпрецедентними етно-акціями, з повним відтворенням одягу, обрядів, пісень тощо. Щороку ширше відбувається святкування Івана Купала, яке цього року вже перетворилося на етно-фестиваль, до якого долучилися не лише могилянці, а й молодь з інших ВНЗ Києва. Яскравий і самобутній Могилянський Вертеп на Різдво тішив оселі найвідоміших і найдостойніших українців: в тому числі і Почесного Президента НаУКМА В’ячеслава Брюховецького і Президента України Віктора Ющенка.

Братчик одного разу – братчик назавжди. Випускники НаУКМА переходять у «пошановані братчики» і не забувають свою Alma Mater і Спудейське Братство. Статечні науковці й поважні бізнесмени, солідні держслужбовці і відомі журналісти - могилянці залишаються могилянцями і по змозі беруть участь в житті Спудейського Братства. Цієї п’ятниці всі вони збираються для того, аби зустріти старих друзів, згадати все, що пройдено Братством за ці десять років і відсвяткувати 10-річчя організації, що зробила незабутніми і непересічними їхні студентські роки, а багато кого навчила лідерства та організаторського хисту.

Наше життя – це гра, тож десять років життя братства постануть в театральних постановках братчиків–спудеїв різних років навчання. Продовжать святкування чарівні звуки флейт і скрипок етно-гурту «АтмАсфера» - чи не найпопулярнішого серед могилянців музика, яка вселяє в душу гармонію і прагнення до нових звершень.

Заходи присвяченні святкуваню:
23 листопада
16.30 – урочиста програма ( актова зала КМЦ)
18.00 – виступ етно-гурту «АтмАсфера» (актова зала КМЦ)
19.00 – студентська дискотека (галарея «ПідWall», спільно з «Радіо КВ:)Т»; вхід за флаєрами, що можна буде взяти в СБ, СК та Радіо КВ:)Т)
25 листопада
9.30 – освячення хоругви Спудейського Братства в Благовіщенській церкві (Мазепин корпус)


СПУДЕЙСЬКЕ  БРАТСТВО НаУКМА
04070, м. Київ, вул. Волоська 8/5, к. 4 – 107
тел. (044) 425 – 45 – 49
e-mail:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна