Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Ніко, дай „мі”!

Дата публікації: 30.11.2007, 17:25

Ніко, дай „мі”! 28 листопада у Галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА відбулося відкриття художньої виставки П. Фішеля


Пінхас (Павло) Фішель

живопис, графіка


 Мі – назва ноти, за якою налаштовується нижня струна шестиструнної гітари.

 „Ідея проекту  виникла після відвідання виставки великого грузинського художника Ніко Піросманішвілі. Чистота, благородство та людяність його робіт так вразили мене, що мені захотілося налаштувати струни власної душі за камертоном Піросмані.
      У засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана є історія про те, як випадково почута мелодія назавжди позбавила спокою мандрівця, який проїжджав лісом.  Прагнучи відшукати її, він переслухав безліч різноманітної музики. Іноді йому здавалося, звучить саме та пронизлива мелодія, втім через кілька тактів він розумів, що треба продовжити пошук.
      Тема виставки «НІКО, дай «МІ»!» - відголос історії рабі Нахмана. Роботи, представлені в експозиції, різні,  але всі вони народжені прагненням почути голос  любові, краси й чистоти, що звучить у душі кожного з нас, голос, так само  прекрасний, як і  невимовний, у всій своїй повноті” (П. Фішель)

Виставка триватиме до 15 грудня 2007 року.

Адреса: м. Київ, вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської академії, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян.
    
Тел. 425-2154, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Галерея працює з 11:00 до 19:00 щоденно, крім неділі та понеділка.


Виставка організована за підтримки компанії ТОВ «Інфопульс Україна», давнім партнером НаУКМА http://infopulse.kiev.ua/

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна