Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Свідоме батьківство: нові виклики і рішення»

Дата публікації: 01.04.2008, 16:00

«Свідоме батьківство: нові виклики і рішення» - 1-2 квітня в НаУКМА проходитиме шведсько-український міжнародний семінар

1-2 квітня 2008 року посольство Швеції в Україні, Програма рівних можливостей ООН в Україні, кафедра соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», Відділ міжнародного співробітництва НаУКМА та Шведський інститут організували шведсько-український міжнародний семінар «Свідоме батьківство: нові виклики і рішення».

Семінар відбувся в Конгрегаційній залі Староакадемічного корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія».  Присутні: Посол Швеції в Україні пан Йон-Крістер Оландер, Френсіс М. О’Доннелл, Координатор системи ООН в Україні, Сесілія Реймерс, координатор проекту «Рівність у Швеції», Шведський інститут, Денніс Кулман, Офіс Омбудсмена з питань рівних можливостей, дослідник, Олена Бондаренко, народний депутат України, БЮТ, голова підкомітету з питань гендерної політики (Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин), Раїса Сорочинська-Кириленко, народний депутат України, Ларс Плантін, дослідник з питань батьківства, доктор наук із соціальної роботи (Університет Мальмо), Олексій Хмара (Кіровоград), Проект “Тато-школа – на шляху до відповідального батьківства”, Лариса Кобелянська, Керівник Програми рівних можливостей ПРООН, Елла Лібанова, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, Тамара Марценюк, кафедра соціології НаУКМА, гостьова дослідниця Ґетеборзького університету (Швеція), Лідія Амджадін, кандидат соціологічних наук, науковий працівник Інституту соціології Національної академії та інші посадовці, вчені та експерти виступили із промовами. Семінар відвідали також журналісти з різних українських видань, експерти, викладачі, студенти.

Учасники семінару підкреслили, що відповідальне батьківство як один з найважливіших шляхів досягнення ґендерної рівності в сім’ї та на роботі має унікальну важливість. У результаті семінару було визначено, що в Україні важливим завданням наразі є поширення ґендерно-специфічних знань та навичок серед чоловіків. Важливо досягти того, щоб в Україні була критична маса соловіків, які повністю розуміють ґендерну проблематику та відчувають свою відповідальність як батьки. Така критична маса взмозі стати ядром позитивних змін.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна