Могилянці вперше представили Україну на Моделі ООН в Німеччині та здобули нагороди

Команда студентів факультету соціальних наук НаУКМА та студентів Українського католицького університету вперше від України взяли участь у міжнародному змаганні, що імітує засідання комітетів протягом засідання членів Організації Об'єднаних Націй. За результатами цього етапу команда українських студентів отримала відзнаку в категорії «Honorable Mention», а членкині команди Катерина Біла та її колега з УКУ Яна Здьорук, були нагороджені за підготовку позиційного документа з питань прав людини – «Outstanding Position Papers».

 

Наступним етапом буде участь української делегації в Конференції NMUN в Нью-Йорку у березні 2020 року. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Фейсбук-сторінка Lesia Sherengovska .

 

У цьому році команда студентів та студенток із НаУКМА та УКУ вперше представила Україну на конференції National Model United Nations (NMUN), що відбулася у німецькому місті Ерфурт. Від НаУКМА до української делегації ввійшли Катерина Біла (БП-3, «Міжнародні відносини»), Катерина Грачова (БП-2, «Міжнародні відносини») та Марина Кочержат (БП-2, «Міжнародні відносини»).

 

«Конференція NMUN - це можливість для студентів поринути в реалії діяльності Організації Об'єднаних Націй, - розповідає кандидат історичних наук, старший викладач кафедри політології НаУКМА, випускник НаУКМА Дмитро Іщенко, котрий допомагав у підготовці та їздив разом із командою на конференцію. – Українська команда в Ерфурті виступала від імені Австрії в Комітеті з прав людини, в МАГАТЕ та на Генеральній Асамблеї. Для цього учасниці вивчили підходи Австрії до ключових питань міжнародного співробітництва й виступали з позицією, максимально наближеною до зовнішньополітичного курсу Відня».

Як розповів Дмитро Іщенко, участь української делегації відбулась за сприяння партнерів із Університету МакЮена (Едмонтон, Канада). Тамтешній студентський Клуб NMUN, а також професор Чалдінс Менса, котрий багато років входив до Ради правління NMUN, виступили з ідеєю залучити українську делегацію до участі. Дану ініціативу підтримав Український центр ресурсів і розвитку в тому ж таки навчальному закладі, а голова цього центру, пані Лариса Гайдук, забезпечила вирішення головних фінансових і організаційних питань, пов'язаних із участю наших студентів у конференції в Ерфурті та в подальших заходах.

 

Канадська сторона (на початку 2019 р.) запропонувала об'єднати команди НаУКМА й УКУ в одну делегацію та організувала тренінги з її підготовки в режимі скайп-конференцій, а потім, у червні цього року – у формі літньої школи в Києві.

 

Окрім участі в дебатах та засіданнях різних комітетів ООН, учасники відвідували визначні пам’ятки міста, зустрічалися з Президентом Федеративної республіки Німеччина Франком Вальтером Штайнмаєром. Окрім підготовки команди до участі в наступному етапі змагань, що відбудеться в березні 2020 року в Нью-Йорку, у НаУКМА працюють й над створенням Студентського клубу Національної моделі ООН, відкритого для всіх охочих студентів.

Допомогу в розбудові місцевого Клубу відповідно до високих стандартів NMUN надаватиме Студентський клуб National Model UN та причетні викладачі Університету МакЮена.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна