• Наукові школи
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • НАУКОВІ ЗДОБУТКИ Національного університету «Києво-Могилянська академія» у 2018 році

У 2021 році НаУКМА виконуватиме проєкт професійного розвитку у сфері кібербезпеки для ветеранів АТО/ООС у партнерстві з CRDF Global

Школа соціальної роботи імені професора В. Полтавця в НаУКМА щойно підписала угоду про партнерство з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) на реалізацію соціального проєкту «Програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграцїї для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники» за стратегічної та фінансової підтримки Державного Департаменту США. Для багатьох держав, які в той чи інший спосіб брали участь у військових конфліктах, важливим питанням було і залишається реінтеграція ветеранів. Україна теж зіткнулася із складним завданням реінтеграції понад 460,000 українських ветеранів, що демобілізувались після проходження служби – професійної, соціальної, психологічної. Виходячи з цього надважливого соціального виклику, НаУКМА та CRDF Global об’єднали свої зусилля в рамках Проєкту.

 

Основною метою Проєкту в НаУКМА є розробка навчальної програми та методології для реінтеграційної складової Програми для ветеранів та ветеранок АТО/ООС. Це допоможе учасникам програми набути необхідних “м’яких навичок” для ефективної реінтеграції у суспільство та подальшого працевлаштування в комерційному та державному секторах у якості професіоналів з кібербезпеки, а також надання повного спектру реінтеграційної підтримки двом групам програми, що проходитимуть програму реінтеграції та кар’єрної підтримки відповідно до раніше розробленої методології. Процес реінтеграції та соціальної адаптації забезпечуватиметься наданням психосоціальної підтримки, менторської підтримки та кар’єрного консультування, а також наставницької підтримки у форматі “рівний-рівному”, що покращуватимуть соціальне благополуччя та професійні навички ветеранів.

 

До виконання проекту зі cторони НаУКМА також будуть залучені інші структурні підрозділи університету: Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА, Центр кар'єри та працевлаштування студентів та випускників НаУКМА, Києво-Могилянська Бізнес Школа.

 

Вітаємо колег та бажаємо успішної імплементації проєкту!

 

Про Програму

 

Програма професійного розвитку в сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів та ветеранок АТО/ООС «Кіберзахисники» підготована висококваліфікованими американськими та українськими фахівцями у галузі кібербезпеки у партнерстві з НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України. Головну кар’єрну підтримку надає онлайн-портал з пошуку роботи Robota.ua.

 

Програма «Кіберзахисники» реалізується Програмою CRDF Global в Україні, Молдові та на Західних Балканах з покращення безпеки у кіберпросторі, яка запроваджується за підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США, і спрямована на запобігання кібератакам шляхом створення надійної кіберінфраструктури та посилення спроможностей спеціалістів із кібербезпеки.

 

Більш детальна інформація за посиланням www.cyberdefenders.org.ua

 

“Ця публікація ґрунтується на роботі, здійсненій за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global). Будь-які думки, спостереження, висновки та рекомендації, висловлені в цьому матеріалі, належать автору (авторам) і не обов'язково відображають погляди CRDF Global.”

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна