• Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • Наукові школи
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Онлайн-курс СRDF Global «Базові правила безпеки в цифровому середовищі» для студентів Могилянки

 

У межах співпраці між Національним університетом “Києво-Могилянська академія” та Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) цієї осені студенти Національного університету “Києво-Могилянська академія” мають нагоду пройти безкоштовний онлайн курс із основ кібергігієни та, в разі його успішного проходження, отримати сертифікат CRDF Global.

 

Навчальний курс із основ кібергігієни «Базові  правила  безпеки  у  цифровому  середовищі» розроблено CRDF Global, у співпраці з експертною групою з кібербезпеки компанії Ernst&Young (EY) в Україні та технічними експертами компанії Technomatix, в рамках Програми кібербезпеки в Україні 2019 за сприяння Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії).

 

Метою курсу CRDF Global «Базові правила безпеки в цифровому середовищі» є зміцнення рівня обізнаності та підвищення загального рівня знань у сфері кіберзахисту з-поміж студентів українських університетів. З 2019 року курс успішно пройшли 5373 студентів з 12 провідних університетів України. В НаУКМА курс є частиною дисципліни “Вступ до могилянських студій” і  стартує з вересня 2021 року для студентів першого року навчання, а також усіх інших студентів Могилянки, охочих отримати важливі знання з кібербезпеки.

 

Курс складається з 11 навчальних модулів, які слухачі мають можливість опановувати помодульно у зручний для кожного час, роблячи перерви та фіксуючи результат за кожен модуль окремо. Один із модулів присвячено фінальному тестуванню.

 

У межах курсу студенти зможуть:

  • дізнатись про основні загрози в сучасному інформаційному просторі;
  • проаналізувати поширені помилки користувачів та наслідки від атак зловмисників і кібершахраїв;
  • вивчити базові правила захисту інформації на персональних електронних пристроях та в соціальних мережах;
  • навчитись визначати фейкові новини;
  • опанувати основні рекомендації щодо захисту власних даних, безпечного користування електронними пристроями та інформаційними ресурсами.

 

Після успішного проходження курсу студенти мають унікальну нагоду отримати іменний сертифікат CRDFGlobal. Для того, щоб отримати сертифікат, потрібно пройти всі модулі курсу та виконати загальний тест на прохідний бал.

 

Реєстрація на курс: курс відкритий для реєстрації та навчання для студентів НаУКМА на платформі CRDFGlobal за посиланням: https://cybereducation.org.

 

Більше інформації про курс: https://cutt.ly/oWT5oyv.

 

Інструкції до курсу – за лінком:https://cutt.ly/pWzW1Vpчи на сторінці DistEdu в розділі курсу “Вступ до могилянських студій”: https://distedu.ukma.edu.ua0

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна