• Наукові школи
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Іменні стипендії Революції Гідності для молодих вчених

Відповідно до наказу Ради молодих учених МОН № 827 від 04.10.2021 р. та наказу МОН №1047 від 30.09.2021 р. з 01 жовтня 2021 року оголошено  конкурсний відбір претендентів на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні.

 

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначається 25 стипендій, по п’ять стипендій у кожній з таких номінацій:

 

  • стипендія імені Дмитра Максимова; 
  • стипендія імені Назарія Войтовича; 

  • стипендія імені Романа Гурика; 

  • стипендія імені Устима Голоднюка;  

  • стипендія імені Юрія Поправки. 

 

На здобуття стипендії можуть висуватися наукові, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти за місцем основної роботи (навчання).

 

Вік претендентів, які висуваються на здобуття стипендії, станом на 1 січня 2022 року, не може перевищувати 35 років для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі.

 

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює (за яким навчається) претендент (не менше трьох з перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на інтелектуальну власність, науково-методичні документи, звіти), його активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.


Термін подачі документів до навчально -наукового центру (к.307-308-309-310 -  5 корпус НаУКМА ) - не пізніше 15-00  27 жовтня 2021 року ( 28 жовтня дані має схвалити Вчена рада НаУКМА)!

 

Перелік документів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 р. №1017 "Про державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні":

 

  • мотивоване подання щодо призначення стипендії, в якому зазначаються наукові здобутки;
  • мотиваційний лист претендента щодо участі в конкурсі із зазначенням номінації відповідно до пункту 2 Положення; 
  • відомості про претендента, завірені відділом кадрів за місцем основної роботи (навчання), а саме: прізвище, ім’я, по батькові, дата, місяць і рік народження, посада, науковий ступінь, вчене звання; наявність державних нагород; контактний номер телефону, адреса електронної пошти; 
  • перелік наукових публікацій за останні три роки, підписаний претендентом; 
  • копії найважливіших праць (не більше трьох), для монографій і посібників - копія титульної сторінки, вихідних даних та анотації; 
  • претендент має право надавати інші документи (рекомендаційні листи, копії документів про відзнаки, посилання на реалізовані проекти (заходи), фото- та відеоматеріали, що засвідчують його активну громадянську позицію щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також здобутки у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму);
  • заповнена електронна форма за покликанням;
  • згода на обробку персональних даних, підписана претендентом.

 

Інформація про конкурс.

 

З питань оформлення документів, звертайтесь до навчально-наукового центру НаУКМА (5-307-310) або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна