• «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • Наукові школи

Розпочато прийом номінацій на участь у конкурсі на Міжнародну премію L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці» 2023

Секретаріат ЮНЕСКО оголосив новий раунд щорічного конкурсу на Міжнародну премію у рамках програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці», що існує з 1998 року і сприяє збільшенню внеску жінок у сферу наукових досліджень на глобальному рівні. Від самого запровадження програми, 122 талановиті молоді жінки-науковиці, серед яких кандидатки наук та аспірантки, здобули визнання, cтавши лауреатами програми, п’ять з яких також отримали Нобелівську премію.

 

Як інформує Секретаріат, у 2023 році будуть нагороджуватися п’ять видатних наукових дослідниць у галузі фізичних наук, математики та інформатики. Кожна із п’яти лауреаток отримає нагороду в розмірі 100 000 євро за внесок у наукові дослідження на церемонії, яка відбудеться у березні 2023 року.

 

Кінцевий термін подання номінацій: 31 травня 2022 року.

 

Єдиним інструментом для подачі заявок кандидатів та моніторингу процесу відбору є спеціальна онлайн-платформа - www.forwomeninscience.com, тож заявки в паперовому вигляді не розглядатимуться.

 

Контакти Секретаріату у разі виникнення додаткових запитань: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (в копії: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ). Детальні правила і положення програми: https://drive.google.com/file/d/1h3ubDOoZ8YspBHTI2cwL-gu0Cxh4ywN0/view?usp=sharing.

 

Зазначена програма, яка була заснована у 1998 році, є ефективною можливістю для підтримки та заохочення українських науковців-жінок, а також просування їхніх досліджень на міжнародному рівні. Крім того, результати попередньої участі українських дослідниць у програмі сприяють укріпленню іміджу України, як держави з великим науковим потенціалом. Так, у лютому 2022 року ППУ при ЮНЕСКО у рамках проєкту «Наука – це вона» організувало у штаб-квартирі ЮНЕСКО проведення виставки портретів українських жінок-дослідниць, головною героїнею якої стала Олена Ванєєва – лауреатка згаданої вище премії.

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна