• Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • Наукові школи
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Трохим Бабич взяв участь у конференції в межах форуму «Кібер Україна»

18 квітня відбулася перша конференція «Стратегія розбудови кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки та захисту інформації» у межах форуму «Кібер Україна». У заході взяли участь представники закладів вищої освіти, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України та Міністерства оборони України.

 

Метою заходу була просвітницька діяльність та організація, супровід процедур імплементації професійних стандартів у сфері кібербезпеки та захисту інформації до процесів освітньої діяльності закладів вищої освіти.

 

Викладач Факультету інформатики НаУКМА Трохим Бабич виступив у другій сесії «Імплементація професійних стандартів у сфері кібербезпеки в навчальний процес ЗВО» з доповіддю на тему: «Приклади імплементації професійних стандартів у сфері кібербезпеки в освітні програми ЗВО. ПС «Аналітик з оцінки вразливостей».

 

«В умовах війни тема кібербезпеки та захисту інформації надзвичайно важлива, тому вести діалог просто необхідно. Я радий брати участь в обговоренні подібних питань та подальшій співпраці з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації та іншими державними органами», — говорить пан Трохим.

 

На конференції обговорили важливість розроблення та впровадження сучасної системи професійної та освітньої стандартизації. Така система дозволить налагодити атестацію кадрів відповідно до вимог нашої країни та міжнародних стандартів, а також врахувати найкращі практики з усього світу. Учасники також звернули увагу на важливість врахування вимог професійних стандартів у освітніх програмах, що допоможе зменшити кваліфікаційний розрив між знаннями випускників і потребою ринку праці.

 

Захід організований Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національним агентство кваліфікацій у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна