1

Поварня та Трапезна з церквою Святого Духа після реставрації. 2008 рік.

2

Поварня (Галшчин дім). Південна сторона. 2015 рік.

3

 Інтер'єр другого поверху Трапезної. 2015 рік.

4

Фрагмент північного порталу Богоявленського собору. Віднайдений у 2010 р.

5

З колекції музею: глек, горщик, праска, водолій. Кін. XIX- поч. ХХ ст.

6

Цегла з колекції музею.

7

Сторінка з альбому випускників Київської духовної академії. 1903 рік.

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

v musei

Рукописна Біблія в Могилянці

У вівторок, 19 листопада, у НаУКМА відбудеться «Всеукраїнське переписування Біблії» — акція зі створення народної Рукописної Біблії, яка внесена в Національний реєстр рекордів України та номінована на світовий рекорд.

 

 

Перепис Біблії стартував у червні 2018 року з ініціативи Українського біблійного товариства.Тисячі громадян України різних християнських конфесій вже переписали власноруч по одному віршу зі Святого Письма. Завершити проект планується до кінця 2019 року. Могилянська спільнота запрошується приєднатися до акції. Українське біблійне товариство надає учасникам заздалегідь підготовлені зошити, потім рукописи планують сканувати, компонувати та зшити у велику книгу - Українську Рукописну Біблію, яка має стати пам'ятним символом. Використовуватиметься біблійний текст в українському перекладі професора Івана Огієнка (митрополита Іларіона).

 

За словами організаторів всеукраїнської акції, головна мета переписування — показати, що представники всіх церков, які є в Україні, шанують одну Біблію. Також це має привернути увагу людей до Біблії та написаного в ній, адже це є актуальними для вірян і зараз. Поруч із суто релігійним змістом, безперечно близьким для мільйонів вірян різних традицій, Сергій Головащенко, доктор філософських наук, професор кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА та координатор проведення заходу в Академії, закликає побачити в цьому також масштабну громадянську символічну дію. Ця дія спрямована на утвердження та зміцнення саме європейської української ідентичності, одним з головних маркерів якої історично було та й досі є вшанування Біблії.

 

 

В акції візьмуть участь студенти, викладачі та співробітники НаУКМА.

Початок заходу о 17:00, 2-й поверх Музею НаУКМА

Подія у Facebook

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна