1

Поварня та Трапезна з церквою Святого Духа після реставрації. 2008 рік.

2

Поварня (Галшчин дім). Південна сторона. 2015 рік.

3

 Інтер'єр другого поверху Трапезної. 2015 рік.

4

Фрагмент північного порталу Богоявленського собору. Віднайдений у 2010 р.

5

З колекції музею: глек, горщик, праска, водолій. Кін. XIX- поч. ХХ ст.

6

Цегла з колекції музею.

7

Сторінка з альбому випускників Київської духовної академії. 1903 рік.

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

1

Частина експозиції "Києво-Могилянська академія: чотири століття історії"

v musei

Створено «Віртуальний музей Києво-Могилянської академії»

Від січня 2020 року в онлайн просторі став доступний ресурс «Віртуальний музей Києво-Могилянської академії»,  де кожен може знайти чимало історичних джерел, архівних документів, рукописів, друкованих видань, мистецьких об’єктів, що відображають літопис Академії та діяльність могилянців.  

«Віртуальний музей Києво-Могилянської академії» — проєкт, який було виконано в рамках гранту іменного фонду Кіндрата НаУКМА  співробітниками музею та біблотеки НаУКМА у співпраці з компанією «Інфопульс Україна». Мета проєкту — цифрова реконструкція історико-культурного надбання Києво-Могилянської академії протягом її понад 400-літньої історії (Київська Братська школа – Києво-Могилянська академія – Київська духовна академія – Національний університет «Києво-Могилянська академія») та популяризація і поширення знання про історичне минуле і сьогодення найстаршого навчального закладу України засобами онлайн простору.

 

У 2018-2019 році було втілено перший етап проєкту — розроблено майданчик та представлено оцифровані матеріали з історії Києво-Могилянської академії: друковані видання, архівні документи, мистецькі твори та фото предметів матеріальної культури з історії Києво-Могилянської академії, що зберігаються сьогодні у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». В подальшому, на наступних етапах проєкту, планується опрацьовувати і розміщувати електронні копії «могилянських» матеріалів, що зберігається у багатьох бібліотеках, архівах та музеях України та світу.

 

На сайті vm.ukma.edu.ua вже розміщено біографії видатних могилянців, описи архітектурних пам'яток, тематичні виставки, колекція артефактів. Коментарі та зауваження надсилайте на  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна